perjantai, 16 elokuu 2019 15:18

Ruotsi jää pois ensi viikon naisten Euro Hockey Tourilta

Kirjoittanut SJL toimitus
Ruotsi jää pois ensi viikon naisten Euro Hockey Tourilta Julia Heino

Ruotsin Jääkiekkoliitto vahvisti torstai-iltana, ettei naisten jääkiekkomaajoukkue ei osallistu ensi viikolla Suomessa pelattavaan naisten Euro Hockey Tourin turnaukseen.

- Olisimme tietysti toivoneet Ruotsin osallistuvan, mutta tämä ei ollut meidän käsissämme, naisten maajoukkueiden GM Tuula Puputti kommentoi.

Ruotsin poisjäännin syynä on Jääkiekkoliiton ja Ruotsin Naisten Liigan väliset erimielisyydet maajoukkuekorvausten maksajasta.

- Toivottavasti Ruotsissa saadaan pattitilanne ratkaistua ja Ruotsin naiset ovat mukana kauden seuraavassa tapahtumassa, joka on määrä järjestää Ruotsissa. Ruotsissa naisten jääkiekko on ottanut Liiga- ja seuratasolla harppauksia kohti ammattimaisuutta ja myös urheilullisuus on kovalla tasolla. Rakenteiden osalta asiat vaativat selvästi vielä tarkempia sopimuksia, jotta myös maajoukkuetoiminta säilyy vahvana.  

- Suomessa tilanne on erilainen, meillä maajoukkuepelaajille maksetaan ansionmenetyksistä Jääkiekkoliiton toimesta ja OKM:n maksama urheilija-apuraha on ollut tuen piiriin kuuluville pelaajille merkittävä taloudellinen apu. Kehitettävää meilläkin on erityisesti 7.9. Kuopiosta käynnistyvän Naisten Liigan osalta. Tavoitteena on mm. se, että maajoukkuetason pelaajille harjoittelu ja pelaaminen on maksutonta myös seurajoukkueissa.

Lue lisää: Ruotsin poisjäänti tuo mukanaan muutoksia elokuun Euro Hockey Tourin otteluohjelmaan

 

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia