maanantai, 15 huhtikuu 2019 01:28

Riikka Sallinen miettii vielä jatkoa huikealle uralleen: ”Tulen muistamaan kisat ja tunnelman koko ikäni, vaikka hopealle jäätiinkin”

Kirjoittanut Sari Luhanka
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Riikka Sallinen miettii vielä jatkoa huikealle uralleen: ”Tulen muistamaan kisat ja tunnelman koko ikäni, vaikka hopealle jäätiinkin” Pasi Mennander

Hyökkääjä Riikka Sallinen on pelannut Naisleijonien mukana arvokisoissa jo vuonna 1989, nyt ensimmäistä kertaa MM-kisojen finaalissa. Dramaattisen, rankkareissa tappioon päättyneen pelin jälkeen Riikka analysoi tuntemuksiaan hopeamitalista.

- Just nyt hopea tuntuu pettymykseltä, me oltiin kuitenkin niin lähellä sitä voittoa, ja sitten oli vielä se maalihässäkkäkin siinä. Mutta jos ajattelen sitä matkaa mikä tällä joukkueella on ollut ja näitä kisoja, niin onhan tämä ihan upea juttu.

Suomen joukkue oli nyt ensimmäistä kertaa finaalissa. Riikka näkee valmentaja Pasi Mustosen tuoneen joukkueeseen paljon uutta. Monia asioita on ehkä aiempienkin valmentajien kanssa tuotu esille, mutta nyt niitä on pelaajilta oikeasti myös vaadittu. Joukkue on katsonut paljon videoita ja miettinyt yhdessä mitä voidaan tehdä paremmin. Riikka näkee joukkueen olevan todella motivoitunut ja kaikki ovat olleet valmiita tekemään töitä, niin fysiikkatreenaukseen kuin pelillisiinkin asioihin. Joukkue on halunnut tulla paremmaksi.

Antaako joukkueen hopeamitali boostia suomalaiselle naiskiekkoilulle?

- Kyllä uskon, että nämä kotikisat ja joukkueen pääseminen hopealle on antanut myös pelejä katsoneille tytöille innostusta.

Kotikisojen merkityksen Riikka on tajunnut kokonaan vasta nyt.

- Tiesin, että kotikisoissa on hienoa pelata, mutta en tajunnut että tämä on näin hienoa. On tämä ollut jotain ihan uskomatonta. Saimme ihan mielettömästi lisää energiaa ja voimia. Ihan mahtavat kisat ollut. Todella paljon hyviä asioita näistä peleistä suomalaiselle naiskiekolle jäi käteen.

Jatkoajan hylätty maali oli Riikan mukaan kohtalaisen selvä maali, ja kielteinen päätös herätti paljon ristiriitaisia tunteita.

- Ikävän jälkimaun se jätti, vaikkei siihen voidakaan itse vaikuttaa. Harmittava juttu.

Videotuomarien päätöksen jälkeen oli vain kerättävä kamansa ja jatkettava peliä.

- Puhuimme tyttöjen kanssa jäällä kun ratkaisua etsittiin, että jos tuo kuitenkin on hylätty, niin sitten vain jatketaan ja tehdään toinen maali. Kyllä tämä joukkue on sellainen, ettei se luovuta missään tilanteessa. Tosi ikävää, että jouduttiin tuohon tilanteeseen.

Kysymykseen uransa jatkosta yleisesti ja erityisesti maajoukkueessa Riikka vastasi diplomaattisesti, ettei maajoukkueeseen ilmoittauduta. Kaikki riippuu peleistä sarjajoukkueessa, pelien mennessä hyvin on kutsu maajoukkueeseenkin mahdollinen.

- Jos nyt pitäisi tehdä päätös, niin sanoisin, etten jatka. Mutta annan itselleni pienen tuumaustauon ja mahdollisuuden ja teen päätökseni vasta sitten. Jos kipinä vielä löytyy, niin jatkan.

Riikalle on kertynyt kansainvälisiä arvokisoja ja maajoukkuepelejä kymmeniä. Mikä on saanut jatkamaan näin pitkään?

-  Mä vaan tykkään pelata, se on niin hauskaa ja kivaa. Toisaalta pidän myös treenaamisesta ja koen, että on asioita, joissa  voin tulla paremmaksi ja kehittyä vielä tässäkin iässä. Koen myös, että olen voinut auttaa joukkuetta. Olen tietysti tosi kiitollinen, että voin vielä tässä iässä pelata tällä tasolla. Olen todella onnellinen, että olen saanut olla tässä mukana.

Joukkueen taistelu finaalissa oli mykistävää, mitään ei annettu ilmaiseksi ja Metro Areenan yleisö eli joukkueen mukana. Näissä kisoissa pelanneen joukkueen runko oli mukana jo edellisissä olympialaisissa, ja Riikan mukaan on hitsautunut todella hyvin yhteen. Kaikki ovat valmiita tekemään todella paljon töitä.

- On hienoa, että meidän joukkueemme sai aikaan sen, että halli täyttyi. Samalla me saimme lisäenergiaa siitä, että täysi yleisö kannusti. Tulen muistamaan nämä kisat ja tämän tunnelman aivan varmasti koko ikäni. Pelata finaalissa historian ensimmäisen kerran, kotiyleisön edessä menee kyllä kokemuksena ihan ykköseksi. Ei tätä mikään voita, vaikka hopeaa tulikin.

Olet nyt

Lisää kotikisauutisia

 
 
 


Naisten maailmanmestaruudesta pelattiin 4.-14.4.2019 Espoossa.


Kisaviestinnässä käytimme hashtageja #Naisleijonat #Leijonat #MMkisat #Kotikisat #Espoo2019 #WomensWorlds


LOHKOJAKO:
Alkulohko A:

Kanada
Suomi
Sveitsi
USA
Venäjä

Alkulohko B:
Japani
Ranska
Ruotsi
Saksa
Tshekki


SUOMEN OTTELUT:
Alkulohko:

To 04.04. 19:30
Suomi 2–6 USA
La 06.04. 16:00
Venäjä 0–4 Suomi
Ma 08.04. 16:00
Suomi 6–2 Sveitsi
Ti 09.04. 19:30
Kanada 6–1 Suomi
Puolivälierät:
To 11.04. 19:30
Suomi 31 Tshekki
Välierät: La 13.04.
16:00 Kanada 2–4 Suomi
20:00 USA 8–0 Venäjä
Mitaliottelut: Su 14.04.
16:00 Pronssiottelu:
Kanada 7–0 Venäjä
20:00 Loppuottelu
USA 2–1 VL Suomi


MM-KISOJEN KOKO OTTELUOHJELMA


KISALIPUT MYY TICKETMASTER


IIHF:N VIRALLISET MM-KISASIVUT


MM-JOUKKUEEN ESITTELYVIDEO


SUOMEN MM-JOUKKUE

Pelaajaesittely avautuu nimeä klikkaamalla.

Maalivahdit:
1 Suonpää Eveliina
31 Silvonen Jenna
41 Räty Noora

Puolustajat:
2 Rahunen Isa
4 Lindstedt Rosa
6 Hiirikoski Jenni
7 Laitinen Nelli
8 Viitasuo Ella
15 Tuominen Minnamari
88 Savolainen Ronja

Hyökkääjät:
9 Hovi Venla
10 Välimäki Linda
11 Rajahuhta Annina
12 Holopainen Elisa
13 Sallinen Riikka
19 Nieminen Petra
22 Nuutinen Emma
23 Hakala Sanni
24 Tulus Noora
25 Vainikka Viivi
33 Karvinen Michelle
61 Niskanen Tanja
77 Tapani Susanna


HSL KYYDITSEE KISAPAIKALLE
Katso aikataulut
Lataa sovellus


8 VINKKIÄ KISAVIERAALLE


 

MM-kisojen valmentajapeli

Tervetuloa MM-kisoihin!