maanantai, 09 huhtikuu 2012 13:45

Naisten päävalmentaja Hämäläinen: "Oli kaikki eväät voittoon" - Videokooste

Kirjoittanut VALMENTAJA/JOUKKUEENJOHTAJA PETTERI KILPIVAARA

120409_CAN_FIN_Raty_torjuu_HHOF_AndreRinguette.jpg

Naisleijonat kärsi ensimmäisen tappionsa MM-turnauksessa häviten Kanadalle niukasti 3-2 (1-0,1-1, 1-0). Ottelu oli tilastojen valossa Kanadan hallintaa, mutta se ei kuitenkaan kerro koko totuutta ottelun luonteesta. Suomella oli ottelussa omat vahvat hetkensä ja sai luotua laadukkaita maalipaikkoja. Tässä valmentaja Petteri Kilpivaaran otteluraportti!


Ensimmäinen erä oli Kanadan hallintaa, mutta Suomi puolusti tiiviisti ja maalilla vakuuttavasti pelannut Noora Räty pitivät huolen, että Kanada pysyi kurissa. Kanada sai kuitenkin avattua maalihanat ja siirtyi 1-0 -johtoon Suomen puolustuksen hienoisen merkkausvirheen johdosta. Erätauolle siirryttiin siis Kanadan 1-0 -johdossa.

Toisen erän alku oli Suomelle murheellinen, kun Kanada pääsi lisäämään johtonsa 2-0:een heti erän ensimmäisessä vaihdossa. Tämä ei kuitenkaan lannistanut Naisleijonia, jotka olivat päättäneet, että Kanada haastetaan tosissaan ottelun voitosta. Suomi lisäsi liikettä ja pystyi entistä parempaan kiekolliseen peliin erän edetessä. Joukkue onnistuikin kaventamaan lukemat 2-1:een erän puolivälin tienoilla, kun Venla Hovi karkasi läpiajoon alivoimalla Michelle Karvisen upeasta pystysyötöstä. Kanadalla oli myös omat hetkensä, mutta Noora Räty esitti muutaman huipputorjunnan jolla piti Suomen pelissä mukana. Erätauolle siirryttiin Kanadan 2-1 -johtolukemissa.

Kolmannessa erässä peli tasoittui entisestään ja Suomi sai Kanadan hetkittäin isoihin ongelmiin omassa päädyssään. Kanada kuitenkin sai lisättyä johtonsa 3-1:een erän puolivälin tienoilla, kun siniviivalaukaus muutti suuntaa Suomen maalin edustalla ja päätyi verkkoon. Suomi tuli kuitenkin takaisin peliin mukaan ylivoimalla, kun Jenni Hiirikoski pommitti siniviivalta vahvan maskin takaa ja kiekko ohjautui Karoliina Rantamäen mailasta verkon perukoille. Suomi sai vielä lopussa aikaan hyvän painostusjakson pelaten kuudella neljää vastaan, mutta tasoitusmaali jäi syntymättä. Näin Kanada vei ottelun lukemin 3-2.

Suomen parhaana ottelussa palkittiin Noora Räty.

Päävalmentaja Pekka Hämäläisen kommentit:
- Päällimmäisenä tunteena on pettymys, sillä tänään oli kaikki eväät taistella ottelun voitosta. Lähtökohtaisesti lähdimme Kanadaa vastaan pelaamaan voitosta - emme enää tyydy vaan haastamaan tai häviämään niukasti ja tämän päivän ottelu osoitti, että olemme entistä lähempänä sitä päivää, jolloin avausvoitto Kanadasta otetaan. Toivottavasti saamme siihen mahdollisuuden jo näissä kisoissa.

- Kanada oli tilastojen valossa hallitsevampi osapuoli ja hallitsi etenkin ensimmäistä erää. Pääsimme kuitenkin pelin edetessä paremmin mukaan ja meillä oli omat mahdollisuutemme. Kaiken kaikkiaan ottelu oli koko joukkueelta hieno taistelu - joukkue osoitti isoa leijonasydäntä ja halua taistella voitosta loppuun saakka.

- Alun varovaisuuden jälkeen pääsimme paremmin ja paremmin peliin kiinni. Aktiivinen pelitapamme sai Kanadan ajoittain vaikeuksiin ja lisäksi pystyimme puolustamaan tiiviisti. Avauspelin huilannut Noora Räty oli maalilla vahvassa iskussa. Vaikka tappio harmittaa, tästä on hyvä jatkaa. Pelillinen tasomme oli selvästi korkeammalla kuin avauspelissä Venäjää vastaan.

Ottelun huippuhetket:

{hwdvs-player}id=385|width=450|height=250|tpl=playeronly{/hwdvs-player}

Naisleijonien ohjelma 2020-21

11.06.-15.06.2020:
Jää- ja testileiri, Vierumäki

27.07.-31.07.2020:
Jää- ja otteluleiri, Vierumäki

24.08.-28.08.2020:
Jää- ja otteluleiri, Vierumäki

03.11.-07.11.2020:
Jää- ja otteluleiri, Kuortane

08.02.-13.02.2021
Jää- ja otteluleiri, Vierumäki - PERUTTU

28.03-07.04.2021
MM-leiri, Vierumäki

06.05.-16.05.2021:
MM-kisat, Halifax & Truro, Kanada

 Naisten maailmanmestaruudesta pelattiin USA:n Burlingtonissa 7. - 14.4.2012.


Käytimme kisaviestinnässä hashtageja #Naisleijonat #MMkisat


LOHKOJAKO

Alkulohko A:
Kanada
Suomi
USA
Venäjä

Alkulohko B:
Ruotsi
Saksa
Slovakia
Sveitsi


OTTELUOHJELMA JA TULOKSET


VIRALLISET KISASIVUT


SUOMEN MM-KISAJOUKKUE

Maalivahdit:
Räisänen Meeri
Portnoj Isabella
Räty Noora

Puolustajat:
Kilponen Anna
Lindstedt Rosa
Hiirikoski Jenni
Jalosuo Mira
Villilä Tea
Hallvar Essi
Mertanen Terhi
Tarkki Saija

Hyökkääjät:
Rantanen Anni
Hovi Venla
Rajahuhta Annina
Tapani Susanna
Tuominen Minnamari
Kotkaslahti Venla
Karvinen Michelle
Tikkinen Nina
Savikuja Henna
Helin Anne
Valkama Saana
Rantamäki Karoliina

Johtoryhmä:
Hämäläinen Pekka, päävalmentaja
Risku Jari, valmentaja
Kilpivaara Petteri, joukkueenjohtaja
Järä Hemmo, huoltaja
Aho Jukka, fysioterapeutti
Helminen Antti, lääkäri