Tässä on Dplayn ja TV5:n timanttinen jääkiekkotiimi! Aiheesta lisää tässä uutisessa!


torstai, 08 huhtikuu 2021 07:28

Kahdeksan suomalaistuomaria mukana kevään MM-kisoissa

Kirjoittanut Toimitus
Nuorten MM-kisojen loppuottelussa 5.1.2020 tuomaroineet Lassi Heikkinen (toinen vasemmalta) ja Kristian Vikman (toinen oikealta) pääsevät tänä keväänä tositoimiin miesten MM-kisoissa. Nuorten MM-kisojen loppuottelussa 5.1.2020 tuomaroineet Lassi Heikkinen (toinen vasemmalta) ja Kristian Vikman (toinen oikealta) pääsevät tänä keväänä tositoimiin miesten MM-kisoissa. Pasi Mennander

IIHF on nimennyt Riiassa järjestettäviin miesten MM-kisoihin tuomaritehtäviin 36 erotuomaria, jotka tulevat yhteensä 14 maasta. Suomalaistuomareista kutsun Riiaan saivat päätuomarit Lassi Heikkinen ja Kristian Vikman ja linjatuomarit Lauri Nikulainen ja Hannu Sormunen.

Koronaviruspandemian vuoksi myös tuomaritoiminta organisoidaan MM-kisoissa normaalista poikkeavalla tavalla: tuomarit jaetaan kolmen päätuomarin ja kolmen linjatuomarin ryhmiin, joissa toimitaan otteluissa ja harjoitellaan läpi kisatapahtuman.

Ennen miesten MM-turnausta Texasissa USA:ssa pelattavissa alle 18-vuotiaiden poikien ja Kanadassa järjestettävissä naisten MM-kisoissa tuomareiden valinnassa on painotettu Pohjois-Amerikasta tulevia tuomareita koronaviruspandemian ja sen aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi.

Mukana on kuitenkin myös suomalaisväriä. Poikien MM-kisoissa nähdään päätuomarina Riku Brander ja linjatuomarina Tommi Niittylä. Naisten MM-kisoihin Kanadaan työtehtäviin matkustavat päätuomari Anniina Nurmi ja linjatuomari Jenni Heikkinen.

Kokonaisuudessaan IIHF:n tuomarinimitykset keväällä järjestettäviin kolmiin MM-kisoihin löytyvät täältä.

Olet nyt