keskiviikko, 23 touko 2018 16:52

Future Olympic Lions -leirin päävalmentaja Mika Marttila: "Lisää yllätyksellisyyttä maalintekoon - Pelaajilla motivaatio korkealla"

Kirjoittanut
Mika Marttila keskiviikkoaamun jääharjoituksissa. Mika Marttila keskiviikkoaamun jääharjoituksissa. Pasi Mennander

Alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentaja Mika Marttila toimi keskiviikkona Vierumäellä päättyneen Future Olympic Lions -leirin päävalmentajana. Marttila oli kolmen päivän pituiseen maalintekoon keskittyneeseen leiriin tyytyväinen. Pelaajat saivat runsaasti toistoja alle uuden kauden kynnyksellä.

- Meillä on painopisteissä selvä jatkumo viime kaudesta, Marttila sanoi,
- Viime kaudella pilkoimme maalintekoalueita, maalintekotapaa ja peliä maalivahtia vastaan pieniin palasiin. Tulevalle kaudelle tuomme mukaan yllätyksellisyyttä, uhkaa ja feikkausta. Ennen kuin saamme aikaan muutoksia, pitää tehdä toistoja. Siten ymmärrys painopisteistä siirtyy kentälle, pelaajille ja valmentajille.

Pelaajat jaksoivat kolmen päivän pituisen rutistuksen hyvin. Tekeminen maistuu, kun aihe - eli maalinteko - kiinnostaa.
- Pelaajien kannalta nämä ovat mielekkäitä asioita. Kun pelaajien motivaatiotaso on korkealla, asioissa päästään myös eteenpäin. Siinäkin mielessä leiri oli onnistunut.

Future Olympic Lions -leirille kutsuttiin tänä vuonna U16-, U17- ja U18-maajoukkueiden pelaajia. Aiempina vuosina mukana oli myös U20-ikäisiä pelaajia.

- Mielestäni tämä linjaus oli järkevä ja hyvä. Leiri lähti helpommin liikkeelle, kun ikäerot eivät olleet niin suuret. Harjoitteiden hieromiseen ei mennyt paljon aikaa vaan pääsimme nopeasti ytimeen. Saimme pelaajista sopivasti tehoja irti, ilmapiiri oli hyvä ja vapautunut sekä tekemisen taso korkealla.

Marttilan oma maajoukkue, vuonna 2001 syntyneiden U18-ryhmä, kokoontuu seuraavan kerran jo puolentoista viikon kuluttua. Kuortaneella starttaa 4. kesäkuuta Pikkuleijonien kesälukioviikko.

- Tietyllä tavalla tämä tapahtuma toimi pohjana kesälukiolle. Siellä tuomme voimakkaasti esille tulevan kauden painopistealueita. Kehitämme yksittäistä pelaajaa, hänen pelitaitojaan sekä maalintekotaitoja.

Future Olympic Lions -leiri päättyi keskiviikkona iltapäivällä leiriotteluun. Maajoukkuevalmentajan silmin päätös oli mieluisa.

- Meille valmentajille leiripeli on hyvä tarkkailutapahtuma. Näemme oman ikäluokkamme ja nuoremman ikäluokan kärkipelaajat samassa ottelussa. Se on harvinainen tilaisuus.

Kello 14:30 käynnistyneessä leiriottelussa Sininen joukkue voitti Valkoisen joukkueen maalein 8-3.

Future Olympic Lions -leirin pelaajaluettelo
Kaikki Future Olympic Lions -leirin uutisotsikot

 

 

Future Olympic Lions vuosi vuodelta

Etsi sivustolta