tiistai, 09 heinäkuu 2019 08:42

IIHF:n maalivahtileirin suomalaisfysio Suvi Mäntyniemi: ”Todella opettavaista”

Kirjoittanut
Suvi Mäntyniemi Suvi Mäntyniemi

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton maalivahtileiri Slovakian Hamuliokovossa keräsi kasaan maalivahtipelin ammattilaisia monesta maasta. Maalivahteja oli opastamassa hyvinkin kansainvälinen taustatiimi, jossa oli runsas suomalaispanos.

Yksi leirillä ahkeroineista oli leirin fysioterapeuttitiimiin kuulunut Suvi Mäntyniemi.

– IIHF:n vastaavan terapeutin kanssa kävimme paljon asioita läpi. Itselleni tuli paljon uusia juttuja - kävimme läpi muun muassa sellaisia tilanteita, että fysio menisi jäälle. Ne olivat itselleni uusia asioita.

– Leirillä oli paljon tyttöjä, jotka eivät juurikaan puhuneet englantia. Se aiheutti omat haasteensa. Yhteensä leirillä nähtiin 44 maalivahtia. Kansallisuuksia oli edustettuna 24. Oli löydettävä kommunikointitapa, jotta pystyi tyttöjä auttamaan ja tukemaan, vaikka yhteistä kieltä ei ollut. Yhden ryhmän vetäjänä pyrinkin yhtenäistämään ryhmää eri keinoin, vaikka yhteistä kieltä ei aina löytynytkään.

Terapeuttejakin leirillä oli useasta eri maasta. Se auttoi jakamaan tietotaitoa yli maarajojen.

– Todella opettavaista, ja ehdottomasti suosittelen kollegoille. Muun muassa videosessioiden kautta pääsi oppimaan, miten kroppaa käytetään ja tekemään liikeanalyysia. Sitä kautta pystyi myös hyödyntämään omaa tietämystään ja siirtämään sitä tietämystä tytöille jäälle.

Etsi sivustolta