lauantai, 29 kesäkuu 2019 18:36

Seitsemän suomalaista mukana IIHF:n maalivahtileirillä

Kirjoittanut
IIHF:n maalivahtileiriläisten senior 1 ryhmä aamuharjoituksissa Joe Johnstonin ja Meeri Räisäsen johdolla. IIHF:n maalivahtileiriläisten senior 1 ryhmä aamuharjoituksissa Joe Johnstonin ja Meeri Räisäsen johdolla.

Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n maalivahtileiri on meneillään Slovakiassa, pienessä kaupungissa nimeltä Hamuliakovo, lähellä Bratislavaa. Suomalaisväriä voi bongata niin jäältä kuin taustaryhmistä. Leirillä on mukana yhteensä seitsemän suomalaista jääkiekkotoimijaa erilaisissa tehtävissä urheilijasta taustaryhmiin saakka. 

IIHF järjestää maalivahtileirin tytöille nyt toista kertaa, mukana on yhteensä 44 maalivahtia 24 eri maasta. Suomesta mukana ovat Kiia Lahtinen, Aino Laitinen ja Neea Pohjamo.

Maalivahteja ovat ohjaamassa paitsi eri maiden lähettämät valmentajat, myös Olympiatasolla pelanneita naismaalivahteja. Meeri Räisänen on yksi maalivahtiesikuvista. Meerin lisäksi oppeja ja kokemuksiaan leiriläisille ovat jakamassa Ann-Renee Desbiens (CAN), Florence Shelling (SUI), Zuzana Tomcikova (SVK), Valentina Lizana-Wallner (SWE) ja Kim Martin-Hasson (SWE).

Maalivahtien lisäksi myös maalivahtivalmentajat saavat koulutusta. Maalivahtivalmentajat kävivät harjoituksia ja maalivahtipeliä läpi Kanadan Olympiajoukkueiden maalivahtivalmentaja Joe Johnstonin johdolla ennen varsinaisen leirin alkua ja vastaavat leirillä jääharjoitusten käytännön toteutuksesta. Suomalaisista maalivahteja on valmentamassa aktiiviuransa jälkeen valmennusuralle siirtynyt Tuomas Tarkki

Leirin taustatiimi koostuu fysioterapeuteista ja fysiikkavalmentajista. Tämä parivaljakko vastaa maalivahtjoukkueiden päiväohjelman juoksutuksesta ja tottakai oman osa-alueensa sisällöstä joukkueen harjoittelussa. Suvi Mäntyniemi tuo suomalaisväriä fysioterapeuttitiimiin. Lisäksi leirin taustaorganisaatiossa toimii Jääkiekkoliiton tyttökiekon kehittäjä ja tyttöjen ja naisten maajoukkueiden GM Tuula Puputti

Katso leirin kansainväliset terveiset IIHF:n sivuilta >>

Etsi sivustolta