perjantai, 10 heinäkuu 2015 23:05

IIHF Development Camp 2015 // Suomalaiskaksikko pääsi nuorten talviolympialaisten taitokilpailuun

Kirjoittanut
Kiia Nousiaisella oli hymy herkässä onnistuneen kisan jälkeen. Kiia Nousiaisella oli hymy herkässä onnistuneen kisan jälkeen. Petteri Ikonen

Vierumäellä järjestettävän IIHF:n Development Campin yhteydessä pidettävässä taitokilpailussa taisteltiin paikoista ensi vuoden helmikuussa Norjan Lillehammerissa järjestettävien nuorten talviolympialaisten jääkiekon taitokilpailuun.

Suomea poikien sarjassa edusti Espoon Bluesin Aleks Haatanen ja tyttöjen sarjassa Kalajoen JHT:n Kiia Nousiainen.

Kolme päivää kestäneen ja kuusi lajia sisältäneen taitokilpailun päätöspäivänä molemmat suomalaiset tekivät tarvittavan ja varmistivat paikkansa arvokilpailuihin.

- Saavutetun arvokisapaikan lisäksi minua lämmittää hyvä yhteishenki mikä kilpailijoiden parissa oli. Kannustimme toisiamme ja tuntui siltä, että olimme yhtä joukkuetta, vaikka toisiamme vastaan kisasimmekin, Nousiainen tuumi.

- Tyytyväinen olen tietysti lopulta omiin suorituksiini. En aio syksyn aikana sen kummemmin harjoitella arvokisoja varten vaan teen hommia normaalisti joukkueeni harjoituksissa ja vapaa-ajalla.

Aleks Haatanen oli neljän lajin jälkeen kolmantena. Perjantaina tahti hieman hyytyi, mutta Blues-hyökkääjä pääsi kuitenkin mukaan arvokilpailuihin.

Lisätietoa taitokilpailun eri lajeista Kansainvälisen jääkiekkoliiton verkkosivuilla.

 

Etsi sivustolta