torstai, 09 heinäkuu 2015 11:08

IIHF Development Camp 2015 // "Argentiina, Bosnia-Hertsegovina, Intia, Meksiko…"

Kirjoittanut
Torstaiaamuna sininen joukkue teki erilaisia oheisharjoitteita, joissa otettiin muun muassa spurtteja ja tehtiin erilaisia ketteryysjuoksuja. Joukkueessa on pelaajia kaikkialta maailmasta. Torstaiaamuna sininen joukkue teki erilaisia oheisharjoitteita, joissa otettiin muun muassa spurtteja ja tehtiin erilaisia ketteryysjuoksuja. Joukkueessa on pelaajia kaikkialta maailmasta. Petteri Ikonen

Kansainvälisellä jääkiekkoliitolla on 74 jäsenmaata, ja näistä jäsenmaista peräti 53 on edustettuna tällä viikolla Vierumäellä IIHF:n Development Campilla.

102 pelaajaa on jaettu kuuteen joukkueeseen, ja jokaisella joukkueella on kansainvälinen taustaryhmä.

Jääharjoitusten lisäksi ohjelmassa on myös oheisharjoitteita ja rennompaa yhdessäoloa harjoitusten ulkopuolella.

- Pyrimme kehittämään osallistujia myös ihmisinä. Lajitaidot ovat tärkeä osa leirille osallistumista, mutta tärkeää on myös uusiin ihmisiin tutustuminen ja eri kulttuurien kohtaaminen, toista kertaa leirinjohtajana toimiva Aku Nieminen tuumii.

- Jokainen joukkue on muodostettu eri maiden pelaajista, ja majoittuminen on myös suunniteltu niin, että pelaajat majoittuvat eri maasta kotoisin olevien kanssa.

Jääkiekon arvokilpailuissa Kanadan, Suomen, Ruotsin ja Venäjän kaltaiset lajin suurmaat on totuttu näkemään vuodesta toiseen palkintopallilla, mutta jääkiekkoa pelataan myös muualla.

- Jääkiekkoa pelataan yllättävissäkin paikoissa, ja tälläkin leirillä mukana on eksoottisia maita. Esimerkiksi Argentiinaa, Bosnia-Hertsegovinaa, Intiaa ja Meksikoa ei mielletä jääkiekkomaiksi, mutta sielläkin lajia pelataan, Nieminen luettelee. 

- Maiden taso jääkiekossa on hyvin erilainen, mutta on hienoa nähdä se intohimo mikä osallistujilla on. Kaikki pelaavat samaa lajia, ja peli viehättää jokaista, yhden joukkueen mentorivalmentajana leirillä toimiva Kalle Väliaho lisää.

 

Etsi sivustolta