torstai, 09 heinäkuu 2015 10:56

IIHF Development Camp 2015 // Oppia myös muille kuin pelaajille - ”Opin muun muassa teroittamista”

Kirjoittanut
Mergen Temuujin laittaa juomapullot valmiiksi, kun harjoitukset alkavat. Mergen Temuujin laittaa juomapullot valmiiksi, kun harjoitukset alkavat. Petteri Ikonen

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n vuotuisella kehitysleirillä keskiössä ovat pelaajat, mutta myös muille jääkiekon parissa toimiville on tarjolla koulutusta.

Kullakin kuudella joukkueella on kansainvälisen pelaajamateriaalin lisäksi myös kansainvälinen valmennusryhmä, jossa ideoita ja oppia jaetaan yli rajojen.

Vierumäelle on kokoontunut 369 jääkiekon parissa toimivaa henkilöä, ja näin ison joukon ylläpitoon tarvitaan toimiva huolto-osasto. Kehitysleirillä on tarjolla koulutusta myös huoltajille.

Huoltajakoulutukseen osallistuvat muun muassa Kroatiasta kotoisin oleva Leon Platuzic ja Mongoliasta kotoisin oleva Mergen Temuujin.

- Pelasin jääkiekkoa kymmenen vuotta, mutta lopetin muun muassa loukkaantumisten vuoksi. Halusin kuitenkin jatkaa lajin parissa, ja huoltajan hommat vaikuttivat mukavilta. Nyt saan oppia alan ammattilaisilta, Platuzic kertoo.

20-vuotiaalle Platuzicille ja 18-vuotiaalle Temuujinille oppia antaa muun muassa pitkän linjan suomalaishuoltaja Tatu Vento, joka toimi viime kaudella Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen huoltajana.

- Itse pelaan edelleen jääkiekkoa, mutta olen tehnyt myös huoltajan hommia. Tällä leirillä olen oppinut muun muassa asioita luistinten teroittamiseen liittyen, ja tietysti paljon muitakin asioita. Leiri on ollut kaikin puolin hyödyllinen, Temuujin sanoo.

Leon Platuzic on jo aikoja sitten mennyt sekaisin laskuissa kuinka monta pyykkikoneellista hän on pyörittänyt viikon aikana.

 

Etsi sivustolta