torstai, 09 heinäkuu 2015 10:50

IIHF Development Camp 2015 // Kansainvälistä tunnelmaa Vierumäellä

Kirjoittanut
Yhdessä joukkueessa taustaryhmineen on edustettuna lähes 30 eri maata. Yhdessä joukkueessa taustaryhmineen on edustettuna lähes 30 eri maata. Petteri Ikonen

Tällä viikolla Vierumäen jäähallit ja muutkin urheilupaikat toimivat Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n järjestämän Development Campin suorituspaikkoina. Perinteinen kehitysleiri järjestetään nyt neljännentoista kerran.

Kansainvälisellä jääkiekkoliitolla on 74 jäsenmaata, ja niistä peräti 53 on edustettuna Vierumäellä. Vuonna 2000 syntyneet pelaajat on jaettu joukkueisiin, jotka saavat opastusta kansainväliseltä valmentajajoukolta.

Leirinjohtajana toimii Kansainvälisessä jääkiekkoliitossa sport managerina työskentelevä Aku Nieminen.

- Olin ensimmäistä kertaa mukana kehitysleirillä mukana vuonna 2004, jolloin opiskelin itse Vierumäellä. Nyt olen toista kertaa leirinjohtajana, seitsemän ja puoli vuotta kansainvälisessä jääkiekkoliitossa työskennellyt Nieminen kertoo.

Pelaajien, valmentajien ja muiden taustahenkilöiden yhteislukumäärä 369, joten mistään pienestä tapahtumasta ei ole kyse. 

- Osallistujamäärän ja osallistuvien maiden määrän myötä jääkiekkoileva maailma on todella hyvin edustettuna täällä.

- Kunkin maan lajiliitto vastaa oman maansa osallistujien saapumisesta Helsinki-Vantaan lentokentälle tai Helsingin satamaan, mutta sen jälkeen IIHF vastaa kuluista, koska tämä leiri on IIHF:n globaalin lajikehityksen tärkeimpiä elementtejä, Nieminen päättää.

 

Etsi sivustolta