keskiviikko, 08 heinäkuu 2015 18:43

IIHF Development Camp 2015 // Taitokilpailussa suomalaisväriä - ”Pitää touhuta paljon kiekon ja pallon kanssa”

Kirjoittanut
Suomen edustajat Aleks Haatanen ja Kiia Nousiainen. Suomen edustajat Aleks Haatanen ja Kiia Nousiainen. Pasi Mennander

Vierumäellä järjestettävän IIHF Development Campin eli Kansainvälisen jääkiekkoliiton kehitysleirin yhteydessä järjestetään myös taitokilpailu, jossa taistellaan paikoista ensi vuoden helmikuussa Norjan Lillehammerissa järjestettävien nuorten talviolympialaisten taitokilpailuun.

Vierumäellä olympiapaikoista taistelevat Kalajoen JHT:n Kiia Nousiainen ja Espoon Bluesin Aleks Haatanen.

- Kova pettymyshän se minulle on, jos en sinne Norjaan pääse. Taso jo tässä Suomessa pidettävässä taitokilpailussa on hyvä, mutta mukaan mahtuu myös, ei niin kovin hyviä kilpailijoita, Nousiainen tuumi luistelunopeutta testanneen avauslajin jälkeen.

- Tiesin, että ainakin Pohjoismaista on kovia tyttöjä kilpailemassa olympiapaikoista.

Luistelunopeuden lisäksi kuusiosaiseen taitokilpailuun kuuluvat myös osiot laukaisutehokkuus, luistelutaitavuus, kovin laukaus, syöttötarkkuus ja kiekonhallinta.

 

Taitokilpailuun osallistuva pelaaja saa syötön kulmasta, ja kiekko pitää ampua maaliin.

 

Aleks Haatanen voitti viime talvena Huippu-Pohjola -leirin taitokilpailun, ja sen vuoksi hän pääsi edustamaan Suomea poikien sarjaan.

- Pitää touhuta paljon kiekon ja pallon kanssa, jotta taidot kehittyvät. Aika paljon teen kotona omalla pihalla kaikkia tekniikkaan liittyviä juttuja, ja teen niitä myös ennen ja jälkeen joukkueen harjoituksien, Haatanen peräänkuuluttaa omatoimisen harjoittelun merkitystä.

- Tekniikan kehittymisen kannalta avainasia on se, että touhuaa paljon kiekon kanssa ja pelaa muitakin pallopelejä. Olen pelannut pienestä lapsesta alkaen paljon muun muassa pihasählyä ja rullakiekkoa omalla pihalla kavereiden kanssa.


 

Nuorten olympialaisten jääkiekon taitokilpailuun pääsevät pelaajat ovat selvillä perjantaina iltapäivällä, jolloin järjestetään taitokilpailun viimeinen laji kiekonhallinta.

- Taitokisa on mielenkiintoinen, koska mukana on sellaisia maita, jotka eivät joukkueina pärjää kansainvälisellä tasolla. Yksilöt pystyvät kuitenkin menestymään maailmanlaajuisissa taitokilpailuissa, Haatanen valottaa taitokilpailun yhtä mielenkiintoisimmista puolista.    

 

 

Etsi sivustolta