keskiviikko, 08 heinäkuu 2015 18:04

IIHF Development Camp 2015 // ”Hauska leirihän tämä on, mutta töitä täytyy tehdä kovasti”

Kirjoittanut
Yuval Halpert (keskellä) ja Raphael Calzimiglia (oikealla) pitävät kansainvälistä yhteistyötä tärkeänä. Yuval Halpert (keskellä) ja Raphael Calzimiglia (oikealla) pitävät kansainvälistä yhteistyötä tärkeänä. Petteri Ikonen

Vierumäellä järjestettävälle IIHF:n Development Campille on tänä vuonna saapunut kuuden joukkueellisen verran vuonna 2000 syntyneitä poikia. Pelaajia on 53 eri maasta.

Suomalaispelaajia mukana on kaksi, ja eri maiden pelaajat on sijoitettu joukkueisiin niin, että samassa joukkueessa ei ole yhtään maanmiestä.

Israelilainen Yuval Halpert ja sveitsiläinen Raphael Calzimiglia ovat Suomessa ensimmäistä kertaa.

- Täällä on aika kylmä, mutta ihan hyvälle maalle Suomi vaikuttaa, 15-vuotias Calzimiglia tuumii neljän Suomessa vietetyn päivän jälkeen.

Calzimiglia pelaa kotimaassaan Sveitsissä hyökkääjänä, ja heinäkuun alun kehitysleirillä hän odottaa oppivansa paljon uusia asioita jääkiekkoon liittyen.

- Myös uusiin ihmisiin tutustuminen on tärkeää, Calzimiglia lisää.

Calzimiglian kotimaan Sveitsin A-maajoukkue saavutti kaksi vuotta sitten miesten MM-kilpailuissa hopeaa, mutta 14-vuotiaan Yuval Halpertin kotimaa Israel kuuluu jääkiekkoperheen kääpiöihin.

- Hauska leirihän tämä, mutta töitä täytyy tehdä kovasti. Otan mielenkiinnolla oppia vastaan isojen jääkiekkomaiden pelaajilta ja valmentajilta, kuusi vuotta jääkiekkoa pelannut Halpert sanoo.

- Tavoitteenani on päästä jonain päivänä Israelin miesten maajoukkueeseen, keskushyökkääjänä pelaava Halpert päättää. 

 

Etsi sivustolta