perjantai, 16 elokuu 2019 18:06

Yrjö Salminen -elämäntyöpalkinto (2019): Kari Brusin

KUNNIOITUS

Kari Brusin
s. 11.1.1946, Pieksämäki

Kari Brusin tunnetaan yhtenä Suomi-kiekon legendaarisimmista huoltajista. Hän aloitti huoltajan tehtävät jo vuonna 1971 Tikkurilan Jääveikoissa. Vuonna 1975 Brusin muutti takaisin Hämeenlinnaan ja liittyi vuosikymmenen lopulla HPK:n junioreihin huoltotehtäviin.

Rautaruukilla asentajana toiminut Brusin tuli HPK:n Liiga-joukkueen huoltajaksi kaudella 1989-90. Jääkiekon seuratoiminnan entisestään ammattimaistuessa Brusin tuli vähitellen täysipäiväisesti mukaan HPK:n huoltoon. Ura Kerhossa jatkui aina kevääseen 2011.

HPK-urallaan Brusin saavutti peräti 11 SM-mitalia ja oli mukana voittamassa HPK:n seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta vuonna 2006. Lisäksi palkintokaapissa on kaksi SM-hopeaa ja kahdeksan pronssia.

A-maajoukkueen huoltoryhmään Brusin liittyi kaudelle 2005-06 oltuaan aikaisemmin viisi vuotta Nuorten Leijonien huoltajana. A-maajoukkueessa hän oli mukana kaikkiaan yhdeksän kertaa MM-kisoissa ja kahdesti olympiaturnauksessa vuosina 2010 ja 2014. Pitkän ja ansiokkaan maajoukkueuransa hän päätti kevään 2014 MM-kisoissa.

Upealla urallaan Kari Brusin on ollut voittamassa viittä MM-mitalia – kirkkaimpana kruununa maailmanmestaruutta keväällä 2011. Olympiakisoista maajoukkueen luottomiehen palkintokaapissa on kaksi mitalia. Lisäksi hän on saavuttanut neljä MM-pronssia Nuorten Leijonien kanssa.


Kari Brusinin puhe:

 

Olet nyt

 
 
 

Jääkiekkoleijonat

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia.

Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto nimittävät aatelointitoimikunnan jäsenet, joilla tulee olla laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Jääkiekkomuseon verkkosivut

Aateloinnit kausi kaudelta

Etsi sivustolta