torstai, 13 kesäkuu 2019 12:25

Vuoden 2019 Jääkiekkoleijonat ja elämäntyöpalkinnon saajat julkistettu

Kirjoittanut SJL toimitus

Suomen Jääkiekkomuseon aatelointitoimikunnan puheenjohtaja Jari Kurri on julkistanut vuoden 2019 Jääkiekkoleijonat ja elämäntyöpalkinnon saajat.

Pelaajakategoriasta aateloidaan Jääkiekkoleijonaksi numero 253 Petteri Nummelin, Jääkiekkoleijonaksi numero 254 Antti Miettinen ja Jääkiekkoleijonaksi numero 255 Emma Terho.

Valmentajakategoriasta aateloidaan Jääkiekkoleijonaksi numero 256 Hannu Saintula.

Erotuomareita ja vaikuttajia ei tänä vuonna aateloitu.

Jääkiekkoleijonien valinnasta päättää vuosittain Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallituksen nimeämä aatelointitoimikunta, joka koostuu tehtävään soveltuvista jääkiekon asiantuntijoista. Jääkiekkoleijonat valitaan henkilökohtaisten kykyjen ja ansioiden perusteella. Pelaajien tulee olla aktiiviuransa päättäneitä, mutta valmentajia voidaan aateloida Jääkiekkoleijoniksi myös aktiiviuransa aikana. Jääkiekkoleijonia on aateloitu vuodesta 1985 alkaen.

Yrjö Salminen -elämäntyöpalkinnon saavat Jan Latvala, Tom Ratschunas ja Kari Brusin. Jan Latvala on ensimmäinen elämäntyöstään palkittu pelaaja. Elämäntyöpalkinnon myöntäminen pelaajille tuli mahdolliseksi keväällä 2018. Palkintoa on jaettu vuodesta 2015, ja se myönnetään elämäntyöstä suomalaisen jääkiekon hyväksi.

Jääkiekkoleijonien aatelointiseremonia ja elämäntyöpalkintojen jakaminen suoritetaan Liiga Alumni All Stars -tapahtumassa Lahdessa 16.8.2019.
 

Lähde: Suomen Jääkiekkomuseon tiedote

Olet nyt

 
 
 

Jääkiekkoleijonat

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia.

Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto nimittävät aatelointitoimikunnan jäsenet, joilla tulee olla laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Jääkiekkomuseon verkkosivut

Aateloinnit kausi kaudelta

Etsi sivustolta