lauantai, 10 marraskuu 2018 12:38

Jarkko Ruudusta Jääkiekkoleijona 250 – Juhlat jatkuivat ottelulla Pietarinkadun Oilersia vastaan: ”Totta kai se on hienoa, kun saa urallensa arvostusta”

Kirjoittanut Joni Hildén
Jarkko Ruudusta Jääkiekkoleijona 250 – Juhlat jatkuivat ottelulla Pietarinkadun Oilersia vastaan: ”Totta kai se on hienoa, kun saa urallensa arvostusta” Matti Nenonen

Suomi-kiekkopäivää vietettiin Helsingin Hartwall Arenalla Legendojen ja Pietarinkadun Oilersin välisen ottelun merkeissä. Varsinainen peliaika päättyi tasan 3-3 ja rangaistuslaukauksilla Legendat olivat maalin verran parempia. Itse ottelun erikoisuus oli se, että se selostettiin livenä.

- Sitä ei tuonne penkille kuullut. Hauskaahan tämä on, mitä isommin tehdään, niin sen mukavampia nämä tapahtumat ovat, Legendojen riveissä pelannut Jarkko Ruutu totesi.

Ottelusta välittyi katsomoon saakka sellainen rento tunnelma, jota se myös pelikentälläkin oli ja huumori oli koko ajan läsnä. Selostajatkin antoivat oman osansa pelaajille sekä ottelun toisena tuomarina toimineelle Tom Laaksoselle.

- Hauska peli oli. Kiva, kun kaikki osaavat pelata ja ottaa kuitenkin huumorilla, kun näki, että tempo alkoi kumminkin nousemaan. Kyllä tämä on hauskaa hommaa, Ruutu pohti.

Jarkko Ruutu oli omalla peliurallaan pelaaja, jota joko rakastettiin tai vihattiin. Häneen suhtautuminen riippui täysin siitä, pelasiko hän omien vai vastustajien riveissä. Kiistellyn kiekkomiehen ura sai kruununsa ennen Legendojen ottelua, kun hänet aateloitiin Jääkiekkoleijonaksi numero 250.

- Totta kai se on hienoa, kun saa urallensa arvostusta. Ehkä se on sellainen asia, mitä ei ole itse tullut mietittyä, mutta kyllähän se tietenkin hyvältä tuntuu, Ruutu mietti.

- Pitkään on pelattu ja harva pääsee tuonne asti.

Ennen Jarkko Ruutua legendoja on aateloitu 249. Joukossa on monia hyvin suuria suomalaisia jääkiekkoilijoita, jotka ovat tehneet älyttömän kovan uran suomalaisessa ja kansainvälisessä jääkiekossa.

- Siellä on ihan maailmanluokan supertähtiä ja ihan huippunimiä. Olen otettu, että saan olla samassa joukossa, Ruutu iloitsi.

Olet nyt

 
 
 

Jääkiekkoleijonat

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia.

Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto nimittävät aatelointitoimikunnan jäsenet, joilla tulee olla laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Jääkiekkomuseon verkkosivut

Aateloinnit kausi kaudelta

Etsi sivustolta