sunnuntai, 15 lokakuu 2017 15:33

Kuusi uutta Jääkiekkoleijonaa aateloitiin Suomen Hockey Hall Of Fameen

Kirjoittanut
Takarivissä vasemmalta Juha Junno, Antti-Jussi Niemi, Fredrik Norrena ja Sami Salo. Edessä vasemmalla edesmenneen Erkki Laineen leski Erika Laine ja oikealla Katja Riipi. Takarivissä vasemmalta Juha Junno, Antti-Jussi Niemi, Fredrik Norrena ja Sami Salo. Edessä vasemmalla edesmenneen Erkki Laineen leski Erika Laine ja oikealla Katja Riipi. Pasi Mennander

Suomen Jääkiekkomuseon (Hockey Hall of Fame Finland) avajaisten yhteydessä perjantaina 13. lokakuuta 2017 järjestettiin myös kuuden uuden Jääkiekkoleijonan aatelointitilaisuus.

Pelaajista Jääkiekkoleijoniksi aateloitiin Erkki Laine (Jääkiekkoleijona numero 241), Antti-Jussi Niemi (242), Fredrik Norrena (243), Katja Riipi (244) ja Sami Salo (245). Jääkiekkovaikuttajien kategoriassa kunnian sai Juha Junno (246).

Jääkiekkomuseo on aateloinut Jääkiekkoleijonia vuodesta 1985 alkaen. Jääkiekkoleijonien esittelyt löydät Jääkiekkomuseon sivuilta.

 

 

Olet nyt

 
 
 

Jääkiekkoleijonat

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia.

Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto nimittävät aatelointitoimikunnan jäsenet, joilla tulee olla laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Jääkiekkomuseon verkkosivut

Aateloinnit kausi kaudelta

Etsi sivustolta