torstai, 15 joulukuu 2016 16:30

Eino Honkaselle Yrjö Salminen -elämäntyöpalkinto

Kirjoittanut Toimitus

Hockey Hall of Fame Finland palkitsi aatelointitilaisuuden yhteydessä Eino Honkasen Yrjö Salminen-elämäntyöpalkinnolla. Palkinto myönnettiin nyt toista kertaa.

 

 

 

 

Eino Honkanen on ollut vaikuttamassa suomalaisen erotuomaritoiminnan kehitykseen niin tuomarina kuin kouluttajanakin. Vuonna 1967 suoritetun erotuomarikortin jälkeen Honkanen nousi tuomariksi SM-sarjaan ja myöhemmin SM-liigaan. Hän tuomitsi pääsarjatasolla yhteensä 146 ottelua päätuomarina ja 22 linjatuomarina. SM-liigassa Honkanen vihelsi aina helmikuuhun 1983 asti.

Ensimmäisen maaottelunsa hän vihelsi syyskuussa 1975 Ruotsin ja Kanadan välillä. Maaotteluita hän vihelsi urallaan reilut 50. Kansainvälistä kokemusta Honkanen hankki muun muassa Nuorten MM-kisoista.

Vuodesta 1982 Honkanen toimi SM-liigan ottelutarkkailijana ja -valvojana. Jääkiekkoliiton Hämeen alueen erotuomarikouluttajana Honkanen toimi vuosina 1982–95. SJL:n erotuomarivaliokunnan jäsen hän on ollut vuosina 1990–92. Honkaselle on myönnetty erotuomarin kultainen ansiomerkki nro 19.

Eino Honkanen kuuluu myös Suomen Jääkiekkotuomarien Liiton perustajajäseniin.


Lähde: Hockey Hall of Fame Finland

 

Olet nyt

Jääkiekkoleijonat

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia.

Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto nimittävät aatelointitoimikunnan jäsenet, joilla tulee olla laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Jääkiekkomuseon verkkosivut

Aateloinnit kausi kaudelta

Etsi sivustolta