keskiviikko, 28 huhtikuu 2021 16:59

Kekäläinen mukaan Leijonien olympiaprojektiin: ”Kunnia-asia olla maajoukkueen mukana”

Kirjoittanut Toimitus
Jarmo Kekäläinen ja Teemu Selänne halaavat Sotshin olympialaisten pronssiottelun päätteeksi. Jarmo Kekäläinen ja Teemu Selänne halaavat Sotshin olympialaisten pronssiottelun päätteeksi. Pasi Mennander

NHL-joukkue Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen vahvistaa Pekingin olympialaisissa A-maajoukkueen johtoryhmää sikäli kun NHL-pelaajat ovat mukana ensi talven kisoissa.

Apulais-GM:n roolissa toimivan Kekäläisen tehtäviin kuuluu ennen olympialaisia Pohjois-Amerikan pelaajatarkkailu, olympialaisissa Kekäläinen toimii osana johtoryhmää.

- Minulle on kunnia-asia olla maajoukkueen mukana ja tehdä töitä yhdessä valmennus- ja johtotiimin kanssa. Olympialaiset on upea tapahtuma ja mahdollisuus saavuttaa jotain ainutlaatuista, sillä uskon, että saamme todella kovan ryhmän kasaan, Kekäläinen kertoo.

A-maajoukkueelle Kekäläinen tuo merkittävää apua NHL-pelaajien suhteen ja osaaminen otetaan ilomielin vastaan – aivan kuten vuoden 2016 World Cupissa ja 2014 Sotshin olympialaisissa.

- On todella hienoa saada Jarmo mukaan tiimiin. Meillä on erinomaiset kokemukset vastaavasta työnjaosta aikaisemmista tapahtumista, GM Jere Lehtinen iloitsee.

- Vielä emme vielä tiedä mahdollisista ensi kautta koskevista matkustusrajoituksista, joten on entistäkin tärkeämpää, että yksi tiimin jäsenistä toimii Pohjois-Amerikasta käsin heti kauden alusta alkaen, päävalmentaja Jukka Jalonen jatkaa.

Vuoden 2022 talviolympialaiset järjestetään Pekingissä 4.-20. helmikuuta.