torstai, 07 marraskuu 2019 20:04

Kurran juniorit kunnioittavat peliä : "Aika puhtaasti pelataan"

Kirjoittanut Terhi Varjonen ja Sari Luhanka
Kimi Vaulamo ja Atte Tanskanen Kimi Vaulamo ja Atte Tanskanen Terhi Varjonen

Jääkiekkoliitto haluaa muistuttaa tänä syksynä pelin kunnioittamisesta. Esimerkiksi junioreiden otteluiden alkajaisiksi muistutetaan kaikkia siitä että, peliä, vastustajia, tuomareita ja joukkuetovereita kunnioitetaan. 

Karjala-turnauksessa Kunnioita peliä -juniorit pääsivät muodostamaan kunniakujan Suomen A-maajoukkueelle heidän tullessa kentälle Venäjä-ottelussa.

Kimi Vaulamo on yksi kentällä olleista junioreista. Hän pelaa nurmijärveläisessä Kurrassa E1-ikäluokan joukkueessa hyökkääjänä. Pelin kunnioittaminen on Kimille tuttu juttu. Pukukopissa ja harjoituksissakin on aiheesta puhuttu.

– Se tarkoittaa sitä, että kunnioittaa pelaajia. Jos ei kunnioita, voi tulla loukkaantumisia tai jotain mutta sellaista, sanoo Kimi.

Miten se kunnioittaminen sitten näkyy? 

Kimi miettii hetken ja sanoo, että esimerkiksi tsempataan toisia.

Nurmijärven Kurran Atte Tanskanen kertoo, että ennen peliä tulee aina myös Kunnioita peliä -videopätkä. Usein oikeana laitahyökkääjänä pelaavan Aten mielestä aika puhtaasti juniorijoukkueet pelaavatkin.

Miten pelin kunnioittaminen näkyy teidän peleissä?

– No ainakin se tarkoittaa sitä, että ei tehdä mitään röyhkeitä tekoja vaan pelataan puhtaasti, Atte sanoo.

Viisi vuotta jääkiekkoa harrastanut Atte on käynyt Hartwall Arenalla aiemminkin junioripeleissä, mutta tänään hän puki päälleen ensimmäistä kertaa Kunnioita peliä -paidan muun joukkueen kanssa. Juniorit myös katselivat yhdessä Leijonien kanssa MM-viirin noston Hartwall-Areenan kattoon.

Jännittääkö jäälle meno?

– Kyllä jonkun verran jännittää, Atte myöntää hymyillen ja lähtee pukukoppiin valmistautumaan.

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

Etsi sivustolta