tiistai, 16 toukokuu 2017 09:51

Kisaturistina Pariisissa: Kisakävijöiden ei tarvitse katsoa pelejä nälkäisenä

Kirjoittanut Kamilla Rajander
Ruotsalainen Anton myy fanitavaroita MM-kisoissa Pariisissa. Ruotsalainen Anton myy fanitavaroita MM-kisoissa Pariisissa. Kamilla Rajander

Jos katsomossa hurraaminen tekee jääkiekon ystävät nälkäiseksi, ei apua tarvitse lähteä etsimään areenalta kaukaa. Areenalla nimittäin on lukuisia kioskeja, joista löytyy helpotus niin pienempään kuin isompaankin nälkään ja janoon.

Tuotteiden hinnat näyttävät olevan paikallisten ravintoloiden hintatasoa, joka on mielestäni hieman kalliimpi kuin mihin Suomessa olen tottunut.

Itse en ole vielä hallin ruokatarjontaa testannut, sillä olen yleensä ostanut vain limsaa pelin ajaksi. Ja viime lauantaina nautin aamukahvini hallilla pelin alkua odotellessani. Lomarytmiin ja myöhäisiin aamuihin tottuneena pelin alkamisaika 12.15 tuntui aikaiselta, joten kahvi juuri ennen matsia herätti sopivasti.

Samalla ehdin myös tutustua, mitä herkkuja hallin kioskit tarjoavat.

 

Otteluareenan kioskeissa on myynnissä isompaa ja pienempää purtavaa.

 

Myynnissä on suolaista syömistä hot dogeista wrappeihin ja patonkeihin. Sokerihampaan kolottaessa kioskista voi ostaa muun muassa jäätelöä, suklaata ja makeita popcorneja, ja janon voi sammuttaa limsalla, vedellä, jääteellä tai oluella - joka tosin on alkoholitonta, sillä maan lainsäädäntö ilmeisesti kieltää alkoholillisen oluen myynnin kisahallissa.

- Kyllä meiltä alkoholillista olutta kysellään, mutta selitämme ihmisille, että sitä ei ole tarjolla, kertoivat kioskin myyjät. Heidän mukaansa kisakävijät ostavat eniten juuri alkoholitonta olutta ja hot dogeja.

Itsekin testasin alkoholittoman oluen Sveitsi-pelissä, ja myyjä vielä tilauksen yhteydessä erikseen mainitsi sen olevan alkoholitonta.

Ruokapuolen lisäksi areenalla on myynnissä myös kisojen fanitavaraa, jota myös riittää joka lähtöön.

- Meillä on myynnissä fanitavaraa erityisesti täällä pelaavien joukkueiden tunnuksilla. Ja on meillä pieni määrä fanitavaraa myös Saksassa pelaavien maiden väreissä, kertoi Anton, joka oli yksi myyjistä fanikojuilla.

Anton kertoi, että eniten on mennyt kaupaksi lippiksiä, huiveja ja paitoja.
- Ja maskottejakin on ostettu jonkin verran, hän lisäsi.

- Kamilla Rajander