perjantai, 23 syyskuu 2016 02:16

Tuukka Rask: ”Pää pystyssä tappiosta huolimatta”

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Tuukka Rask. Tuukka Rask. Andre Ringuette/World Cup of Hockey via Getty Images

Tuukka Rask pelasi kaksi ottelua Suomen maalilla World Cup -turnauksessa, ja vaikka tuloksena oli kaksi tappiota, hän piti henkilökohtaisesti hyvänä sitä, että pääsi pelaamaan tiukkoja pelejä, jotka menivät ”ihan ok”.
- Sillä lailla hyvä startti kauteen.

Viimeisessä ottelussa Venäjä oli parempi maalein 3-0. Raskin mielestä Leijonat voivat pitää pään pystyssä tappiosta huolimatta, sillä he taistelivat.
- Tiedettiin, että meillä ei ole mitään saumaa päästä jatkoon. Lähtökohta oli vaikea, ja siihen nähden pelattiin ihan kunnioitettava peli.

Rask oli tyytyväinen myös siihen, että turnaus oli Leijonille nousujohteinen.
- Tapa millä noustiin siitä ensimmäisestä rökäletappiosta ja näytettiin, että pystytään pelaamaan tässä turnauksessa. Pelattiin tiivistä viisikkopeliä sen jälkeen. Olen ylpeä, miten me vastattiin siihen huutoon.

Maaleja Leijonat pystyi tekemään turnauksessa vain yhden, ja se harmitti Raskia.
- Kun ei saatu maalia, niin sitten se meni pakottamiseksi. Ruvettiin kikkailemaan vähän liian hienoja kikkoja ja syöttöjä takatolpalle, hän pohti ja arveli, että parempi ratkaisu olisi ollut se, että pelataan enemmän pohjoisamerikkalaista lätkää; ajetaan maalille ja tehdään ripareista maalit.

- Mutta joukkueessa on paljon hyviä nuoria kavereita, ja tulevaisuus näyttää hyvältä. Toivon mukaan seuraavassa isossa turnauksessa lopputulos on erilainen.