perjantai, 16 syyskuu 2016 10:11

Leijonat ja Lehterä valmiina World Cupiin - "Pitää kovaa vaatimustasoa yllä"

Kirjoittanut Siiri Markkanen
Jori Lehterä. Jori Lehterä. Sami Lievonen.

Suomi kohtasi kolmessa harjoitusottelussaan kahdesti Ruotsin sekä kertaalleen Yhdysvallat. Leijonien otteet olivat vaihtelevia. Kaikki kolme kohtaamista olivat kuitenkin tärkeä osa tulevaa turnausta varten. St. Louis Bluesissa kolmatta kauttaan kiekkoileva Jori Lehterä painottaa myös harjoitusotteluiden tärkeyttä. 

- Vaikka nämä olivatkin vasta harjoitusotteluita niin ne ovat kyllä isoja pelejä. Se on vaan hienoa päästä heti pelaamaan tällaisia niin sanottuja ”kunnon harkkapelejä.” Ollaan saatu niiden kautta paljon itseluottamusta, Leijonahyökkääjä tuumaa.

World Cupin tapaiseen nopeaan turnaukseen valmistautuessa juuri tällaisten harjoitusotteluiden pelaaminen on tärkeää joukkueen yhteen hitsautumisen kannalta.

- Nämä ovat olleet varmaan tärkeimpiä harjoitusotteluita mitä ikinä on tullut pelattua. Tässä on ollut niin lyhyt aika valmistautua ja vasta vähän aikaa oltu joukkueen kanssa kimpassa. Tässä on ollut kolme peliä aikaa ja nämä ovat kyllä niitä parhaita kasvunpaikkoja, Lehterä summaa. 

Ennen rapakon taakse siirtymistään Lehterä pelasi neljä kautta KHL:ssä. Aikaiseen syksyyn ja kauden aloitukseen entinen Sibir Novosibirskin mies on siis jo hyvin tottunut.

- Kausi ja siihen valmistautuminen on alkanut jo aikaisin silloin kun pelasin KHL:ssä, niin ei tämä mitenkään uutta tai hankalaa ole. Kaikilla on sitä paitsi sama tilanne. 

SM-Liigassa Tapparaa edustaneen Lehterän valmistautuminen World Cupiin on siis sujunut lähes yksinomaan kuin aina ennenkin ennen kauden alkua.

- Olen mennyt aika samoilla metodeilla kuin aikaisempinakin kesinä. Olen nyt ollut ehkä vähän enemmän jäällä sekä aloittanut jääharjoittelut aiemmin kuin normaalisti, mutta ei muuten mitään sen suurempaa muutosta ole ollut, 28-vuotias Jokerikasvatti kertailee kulunutta harjoituskautta.

Kuten jo useasti todettu, Suomi on World Cupissa todella nuorella joukkueella liikenteessä. Lehterä kuuluu jo kokeneeseen kisakalustoon, onhan hänellä Leijonapaidassajo ansaittuna MM-hopea sekä olympiapronssi. Tämän nimenomaisen joukkueen vahvuuksista puhuttaessa ei Lehterän tarvitse niitä kauaa miettiä. 

- Suomen vahvuudet ovat ylivoimapeli, maalivahdit sekä ennen kaikkea joukkueena pelaaminen. 

Leijonien peräsimessä on ensimmäistä kauttaan maajoukkueen päävalmentajana toimiva Lauri Marjamäki. ”Late” on kuitenkin myös Lehterälle tuttu kaveri jo entuudestaan, olihan Marjamäki apuvalmentajana jo olympialaisissa sekä MM-kisoissa.

- Late on äijä, joka juttelee pelaajien kanssa ja kuuntelee meitä. Mutta on myös rehellinen ja pitää kyllä kovaa vaatimustasoa yllä, Lehterä kertoilee uudesta komennosta.

Nyt ovat harjoitusottelut käyty ja taisto on tauonnut, mutta vain hetkeksi. Tositoimet alkavat sunnuntaina ja Suomella on kivenkova alkulohko edessään. Jokaisesta ottelusta on odotettavissa kovaa taistelua, eikä tunnetta ja latausta luulisi puuttuvan. Lehterä antaa tunnustusta kaikille tuleville vastustajille eikä lähde turhia veikkailemaan puoleen tai toiseen. 

- En osaa sanoa, kaikki ne on hyviä. Ruotsi varmaan on kyllä se kovin, ehkä, Leijonahyökkääjä virnistää lopuksi tuota rakasta vihollista ajatellen.  

 
 
Viimeksi muutettu perjantai, 16 syyskuu 2016 10:18