perjantai, 16 syyskuu 2016 09:49

Granlundilla tutut ketjukaverit World Cupissa - "Sillä tyylillä on aina pärjätty"

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Mikael Granlund. Mikael Granlund. Sami Lievonen.

Suomen osalta World Cup –turnaus käynnistyy Torontossa sunnuntaina, ja  Leijonahyökkääjä Mikael Granlund muistuttaa, että heti ensimmäinen vastustaja on kova. Alle 23-vuotiaista Kanadan ja Yhdysvaltain tähdistä koottu joukkue on melkoinen sikermä, sillä kokoonpanossa on viisi kuudesta viimeisestä NHL:n ykkösvarauksesta ja maalissa tämän vuoden Stanley Cup –mestari Matt Murray.

- Kun kiekko tippuu ensimmäisessä pelissä, niin siinä pitää olla täysin valmiina, jos aikoo voittaa, Granlund tietää.

Suomen alkulohkossa pelaavat myös Ruotsi ja Venäjä, ja Granlund miettii, että Leijonilla on kolme peliä aikaa saada niin paljon pisteitä, että he pääsevät kahden parhaan joukkoon lohkossaan ja jatkoon.

- Se on raaka järjestelmä, ja joka ottelu on mielenkiintoinen. Joka ikinen peli on kova ja tärkeä.

Granlundin mielestä Suomella on aina mahdollisuus menestyä, joka turnauksessa.

- Se tyyli ja tapa millä Suomi pelaa, sillä tyylillä on aina pärjätty. Mennään päivä ja peli kerrallaan.

Granlundilla on ketjussaan tuttuja kavereita; nykyinen joukkuekaveri Mikko Koivu Minnesota Wildista ja Oulun Kärppien junnuissa rinnalla pelannut Joonas Donskoi.

- Mikon kanssa pelattiin tällä kaudella pudotuspelejä ja MM-kisat. "Jonen" kanssa pelattiin Kärppien junnuissa ja junnumaajoukkueessa monta vuotta, samassa ketjussa. Että siinä mielessä tietää, mitä meidän ketjussa on. Toivottavasti peli lähtee menemään hyvin.

Granlund on iloinen siitä, että hän on ollut terveenä koko viime kauden ja kesän, koska hänestä on ”iso juttu”, että pystyy pelaamaan ja treenaamaan ilman loukkaantumisia. Hän on pystynyt toteuttamaan tavoitettaan, joka on yksinkertainen ja selkeä: koittaa tehdä asiat joka kesä vähän paremmin ja olla syksyn tullen vuosi vuodelta parempi pelaaja.

- Katsotaan, miten hommat lähtee liikkeelle. Hyvältä tuntuu, ja nyt nopeaan tahtiin alkavat kovat pelit. Makee juttu, hän hymyilee.

 
Viimeksi muutettu perjantai, 16 syyskuu 2016 10:10