keskiviikko, 14 syyskuu 2016 09:17

Komarovilla satakymmenen lasissa kotihallissaan - "Onhan se aika nättiä"

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Leo Komarov. Leo Komarov. Pasi Mennander.

Lauantaina käynnistyvä World Cup –turnaus pelataan Air Canada Centressä eli Toronto Maple Leafsin kotihallissa, ja Suomen joukkueessa on pelaaja, joka tuntee hyvin sekä hallin että kaupungin, Leafsin hyökkääjä Leo Komarov.

- Onhan se aika nättiä. Toronto on hullu kiekkokaupunki ja varmasti yleisö kannustaa Kanadaa sekä Toronton omia pelaajia, hän arvelee.

Leafs-faneilla riittää kannustettavaa, sillä kaikkiaan yhdeksän seuran kiekkoilijaa pelaa turnauksen joukkueissa - tosin Kanadan kokoonpanossa ei ole ainuttakaan Toronton pelaajaa. Yksi fanien suosikeista, Komarov, kohtaa heti avausottelussa yhden Leafsin mielenkiintoisimmista pelaajista, alle 23-vuotiaista kootussa Pohjois-Amerikan joukkueessa pelaavan tämän vuoden ykkösvarauksen, hyökkääjä Auston Matthewsin.

Millä asenteella avausotteluun?

- No ei ainakaan takki auki. Kyllä minä lähden taistelemaan ihan sataprosenttisesti. Varmaan satakymmenen, Komarov lupaa.

Niin kuin hän aina tekee, eli siinä mielessä ei mitään uutta.

Mitä sitten odotat itseltäsi?

- Kun pysyisi vaan ehjänä ja pelaisin niin hyvin kuin pystyn. Hieno turnaus se on, ja olisi kiva voittaa.

Komarovin mielestä on turha lähteä nimeämään mitään ennakkosuosikkia, koska kaikki joukkueet ovat tasaisia ja turnaus on lyhyt, joten ihan mitä tahansa voi tapahtua.

- Pahoja vastustajia, mutta meillä on hyvät saumat voittaa. Vahvuuksina meillä on yhtenäisyys, joukkuepelaaminen ja hyvät maalivahdit. Siinä se on.

Kausi käynnistyy nyt tavallista aikaisemmin, mutta Komarovin aikataulua se ei paljon muuta, sillä hän on yleensäkin palannut näihin aikoihin Pohjois-Amerikkaan.

- Toki kovat pelit alkavat nyt pari viikkoa normaalia aikaisemmin, mutta ei siinä ole mitään sen ihmeellisempää. Pitää vain olla hereillä, ettei käy hassusti.

 
 
Viimeksi muutettu keskiviikko, 14 syyskuu 2016 09:20