tiistai, 13 syyskuu 2016 09:43

Teräväinen kovassa kunnossa - "Lähdetään yhdessä valloittamaan sitä maailmaa"

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Teuvo Teräväinen. Teuvo Teräväinen. Sami Lievonen.

Hyökkääjä Teuvo Teräväinen sanoo olevansa nyt paljon paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten tähän aikaan. Tänä vuonna hänellä oli pitkä kesä ja hyvin aikaa treenata - toisin kuin viime vuonna, kun kausi venyi pitkäksi ja sen jälkeen oli paljon hulinaa Stanley Cup –mestaruuden takia.

- Siinä mielessä on menty taas paljon eteenpäin, hän iloitsee ja kertoo kesästään sen verran, että jalkoja on treenattu oikein kunnolla, ”punttien ja hyppyjen muodossa”.

- Tavoite on, että sitä kautta luistelu kehittyisi. Muutenkin lihasvoimaa on tullut lisää.

Teräväisen kunto mitataan ensimmäisen kerran lauantaina käynnistyvässä World Cupissa, jossa ensimmäisenä vastaan tulee Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden joukkue. Alkulohkon muut joukkueet ovat Ruotsi ja Venäjä.

- Oikeastaan ihan sama, mitä jengiä katsoo. Siellä on tosi kovia porukoita vastassa, ja helpolla ei pääse yhdessäkään vaihdossa eikä yhdessäkään ottelussa, hän arvelee.

Teräväinen lisää, että vastustajien kovuus pitää tiedostaa ja olla hereillä jokaisessa vaihdossa.

- Pitää myös luottaa meidän omaan hommaan. Meilläkin on hyvä jengi, ja me pystytään laittamaan vastaan ihan kenelle tahansa.

Hän odottaa itseltään sitä, että hän saa itsestään parhaan tehon irti ja pystyy auttamaan omaa ketjuaan sekä koko joukkuetta.

- Suomen vahvuus on yhtenäisyys ja joukkuepeli, hän mainitsee.

Teräväinen miettii, että esimerkiksi Venäjällä on paljon maailmantähtiä, jotka pystyvät ratkaisemaan otteluja yksin. Leijonien täytyy joukkueena pysäyttää heidät.

- Turnaus on lyhyt, ja siinä ajassa voi tapahtua paljon. Jokainen peli voi mennä ihan miten vaan. Ikinä ei tiedä, mihin kiekko pomppaa, pitää vain olla kärsivällinen ja luottaa omaan tekemiseen.

Torontossa pelattavan World Cupin jälkeen Teräväinen muuttaa uuteen kaupunkiin, sillä kesällä hänet kaupattiin Chicago Blackhawksista Carolina Hurricanesiin.

- Hienoa päästä näyttämään uuteen, nuoreen jengiin. Organisaatio on hyvä ja eteenpäin menevä. Olen tosi innoissani, ja minulla on hyvä kutina tästä kaudesta.

Carolinan organisaatioon kuuluu myös hyökkääjä Sebastian Aho, ja Teräväinen uskoo heidän miettivän yhdessä tulevaa kautta, kunhan World Cup on pelattu.

- Lähdetään yhdessä valloittamaan sitä maailmaa, Teräväinen naurahtaa.

 
Viimeksi muutettu tiistai, 13 syyskuu 2016 09:46