tiistai, 13 syyskuu 2016 09:39

Kansainväliset fanit tärkeitä NHL:lle - "Pelaajia, jotka ovat tähtiä omissa maissaan"

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Lynn White. Lynn White. Silja Schemeikka.

Yhdysvaltain ja Kanadan ulkopuolella pelattavat World Cupin esiottelut antavat NHL:lle mahdollisuuden vauhdittaa kansainvälistä liiketoimintaa, esitellä liigan tähtipelaajia uskollisille faneille sekä saada lisää kiekkofaneja.

- On tärkeää, että meillä on näkyvyyttä Pohjois-Amerikan ulkopuolella, sillä 30 prosenttia NHL-pelaajista on kotoisin muualta kuin Yhdysvalloista ja Kanadasta, NHL:n kansainvälisten liiketoiminen apulaisjohtaja Lynn White kertoo.

White on osallistunut World Cupin suunnitteluun alusta lähtien, ja hän vastaa Suomen ja Ruotsin jääkiekkoliiton kanssa Helsingin ja Göteborgin esiotteluiden toteutuksesta.

- Seuraan tapahtumat Suomessa ja Ruotsissa, ja sitten menen Torontoon itse turnaukseen. NHL:llä oli edustus myös Venäjällä ja Tshekissä pelatuissa esiotteluissa.

White jatkaa, että NHL-kiekolla on paljon kansainvälisiä faneja, erityisesti Skandinavian ja itäisen Euroopan maissa, joissa jääkiekko on suosittu laji.

- Siksi on tärkeää, että kansainväliset fanit saavat seurata otteluja kotihalleissaan ja nähdä pelaajia, jotka ovat tähtiä omissa maissaan, hän perustelee.

Whitesta on tärkeää, että ihmiset näkevät kuinka mielenkiintoinen laji jääkiekko on.

- Haluamme tarjota otteluja ihmisille, jotka eivät ehkä koskaan ole nähneet NHL-jääkiekkoa. Näiden esiottelujen tarkoitus on kasvattaa brändiä, saada entistä enemmän ihmisiä tutuksi NHL:n kanssa.

White kiittelee, että Suomi teki valtavan hienoa työtä esiottelun valmisteluissa ja itse toteutuksessa. Ja pelaajat ottivat tapahtuman omakseen ja olivat innoissaan pelatessaan kotiyleisön edessä.

- Tällainen tilaisuus tulee pelaajalle vain kerran tai ehkä kaksi kertaa uran aikana.

 
Viimeksi muutettu tiistai, 13 syyskuu 2016 09:41