Tulosta tämä sivu
maanantai, 22 elokuu 2016 16:14

Leijona-joukkue valmistautuu World Cupiin Viasatilla ja Viaplayssa

Kirjoittanut Toimitus

Tänään käynnistyvä 6-osainen Leijonat Inside -ohjelmasarja seuraa Leijonia alusta loppuun matkalla kohti syksyn World Cup -turnausta. Ainutlaatuinen Leijonat Inside –dokumenttisarja seuraa "all access" -tyylisesti Leijonien matkaa ja kasvutarinaa kohti syksyn World Cup turnausta joukkueeseen nimettyjen pelaajien ja valmennusjohdon perspektiivistä. Ensimmäinen jakso nähdään Viasat Jääkiekko -kanavalla sekä Viaplayssa maanantaina 22.8.  

Kamerat ovat seuranneet pelaajia ja joukkueen johtoa USA:ssa ja Suomessa tiiviisti maaliskuusta 2016 lähtien. Ensimmäistä kertaa tv-katsojat pääsevät kurkistamaan kulisseihin kun Leijonien johtoryhmä kasaa ja roolittaa joukkuetta. Pelaajat myös avaavat kovan kesätreeninsä verhoa sekä elämäänsä Pohjois-Amerikassa ja Suomessa. Millä tavalla suomalaisen jääkiekon terävin kärki elää ja harjoittelee, mikä vie pelaajia eteempäin, millaiset asiat ovat Leijonapelaajille tärkeitä. Ohjelmasarjassa seurataan myös miten Leijonien johto ja kapteenisto hioo kuvioitaan kuntoon.

23 pelaajan World Cup -joukkue on täynnä raudanlujia ammattilaisia, joilla kaikilla on omat tarinansa. Leijonat Inside kääntää kaikki kivet ja kannot ja kertoo World Cup -joukkueen mielenkiintoisen kasvutarinan.

- Seurani Boston Bruins oli mukana Road to NHL Winter Classic-ohjelmasarjassa. Pelaajana kuvauksiin tottui nopeasti, vaikka kamerat olivat paikalla tilanteissa, joissa yleensä ollaan vain joukkueen kesken. Hienoa, että Leijonista ja matkastamme World Cupiin on tulossa vastaava ohjelmasarja ja jääkiekkoa seuraavilla suomalaisilla on mahdollisuus nähdä valmistautumisemme taustoja, Tuukka Rask kuvailee osallistumistaan dokumentin tekemiseen.

 

Jaksokuvaukset ensimmäisistä jaksoista

Osa 1 - Ma 22.8. klo 19:30, Viasat Jääkiekko HD & Viaplay

Leijonat Inside dokumenttisarjan avausjaksossa seurataan Leijonien johtoryhmän työskentelyä joukkueen kokoamisessa, vieraillaan Pohjois-Amerikassa maalivahti Pekka Rinteen luona sekä GM Jere Lehtisen pelaajatarkkailumatkalla. Erik Haula avaa omaa polkuaan ammattilaisjääkiekkoon ja Tampa Bayn Valtteri Filppula on pääsemässä takaisin pelikuntoon loukkaantumisen jälkeen. Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki avaa omaa ajatusmaailmaansa jääkiekosta, Leijonien roolituksista ja World Cup –turnaukseen valmistautumisesta.

 

Osa 2 - Ti 29.8., Viasat Jääkiekko HD & Viaplay

Leijonien matka kohti syksyn World Cup -turnausta jatkuu. Leijonien johtoryhmällä on edessä kiperiä päätöksiä. Ketkä seitsemän pelaajaa mahtuivat joukkueeseen ja millä kriteereillä? Näemme myös miten Teuvo Teräväinen elää NHL-unelmaansa Windy City:ssä, Chicagossa ja leijonakonkari Jussi Jokinen pelaa uransa parasta kauttaan Floridan lämmössä. Mutta mitä tapahtuukaan kun Saku Koivu, Kimmo Timonen ja Lauri Marjamäki laitetaan samaan huoneeseen pohtimaan Leijonien pelitapaa, heikkouksia ja vahvuuksia lähestyväsä turnauksessa?

 

Osa 3 - Ti 6.9., Viasat Jääkiekko HD & Viaplay

Leijonien kesäharjoittelu on täydessä käynnissä. Millä tavalla NHL –ammattilaiset treenaavat ja mitä kesäharjoittelussa haetaan? Tyylejä on monia, mutta kaikkea harjoittelua yhdistää yksi yhteinen nimittäjä: kovaa pitää harjoitella jos mielii pärjätä maailman kovimmassa turnauksessa. Leijonajoukkue kokoontuu ensimmäistä kertaa ja saa ohjeet tulevaan turnaukseen. Pääsemme myös kurkistamaan valmentaja Marjamäen ja pelaajien kahdenkeskisiin tapaamisiin sekä kuulemaan valmentajan alustavia suunnitelmia ketjukoostumuksista ja eri pelaajien rooleista joukkueessa. Teuvo Teräväinen ja Valtteri Filppula ottavat puolestaan mittaa toisistaan tenniksen haaste-ottelussa.

 

Osa 4

Stanley Cup –pokaali on saapunut Olli Määtän luokse Jyväskylään. Mitä kaikkea puolustaja Määtän Stanley Cup –juhlissa tapahtui? Leijonien treenit Helsingin Salmisaaren jäähallissa ovat käynnissä. Joonas Donskoi raottaa intohimoista harrastustaan, Tuukka Rask pohtii Leijonien ryhmähenkeä, koppielämää ja omia rutiineitaan turnaukseen valmistautumisessa. Millaista roolia ja näyttöpaikkaa päävalmentaja Marjamäki tarjoaa Patrik Laineelle harjoituspeleissä? Paljon ehtii tapahtua ennen Suomi-Ruotsi esiottelun alkua.

 

 

Viasat Jääkiekko HD -kanavalla nähdään kaikki World Cup -ottelut suomenkielisellä selostuksella heti 8.9. pelattavasta Suomi-Ruotsi  esiottelusta finaaliin asti. Kisan pääselostajana toimii Viasatin kiekkoääni Antti Mäkinen.

 

Lähde: Tiedote

 
Viimeksi muutettu tiistai, 23 elokuu 2016 10:20