maanantai, 30 toukokuu 2016 11:54

World Cupin kokoonpanot selvillä - Katso ketä Leijonat saa vastaansa

Kirjoittanut
Alexander Ovechkin on yksi Venäjän suurimmista tähdistä. Alexander Ovechkin on yksi Venäjän suurimmista tähdistä. Marko Hannula

Jääkiekon huipputurnaus World Cup on kaudella 2016-2017 kilpailukalenterissa kahdentoista vuoden tauon jälkeen. Turnaus pelataan Kanadassa 17. syyskuuta - 1. lokakuuta.

Joukkueiden ensimmäiset pelaajavalinnat julkaistiin maaliskuussa, jolloin Suomen joukkueeseen nimettiin muun muassa Tuukka Rask, Rasmus Ristolainen ja Mikko Koivu. Loput pelaajat nimettiin viime viikon perjantaina.

Suomen alkulohkovastustajista Ruotsilla on riveissään muun muassa Henrik Lundqvist, Erik Karlsson sekä Loui Eriksson, Venäjällä on Jevgeni Kuznetsov, Alexander Ovechkin sekä Jevgeni Malkin ja Pohjois-Amerikan nuorista pelaajista koostuvalla joukkueella Aaron Ekblad, Connor McDavid sekä Auston Matthews.

Toisessa lohkossa pelaavat Kanada, Yhdysvallat, Tshekki ja Euroopan joukkue. Viimeksi mainittu koostuu eurooppalaisista pelaajista, jotka eivät ole suomalaisia, ruotsalaisia, venäläisiä tai tshekkejä.

Kokoonpanoon ja NHL.comin uutiseen pääset joukkueen nimeä klikkaamalla:

Euroopan joukkue

Kanada

Pohjois-Amerikan joukkue

Ruotsi

Suomi

Tshekki

Venäjä

Yhdysvallat