torstai, 03 maaliskuu 2016 14:05

World Cup // GM Lehtinen muistelee: ”Ne olivat huikeita otteluita”

Kirjoittanut
Teppo Numminen ja Jere Lehtinen kuvattuna vuoden 2004 World Cupin puolivälieräottelussa Saksaa vastaan. Teppo Numminen ja Jere Lehtinen kuvattuna vuoden 2004 World Cupin puolivälieräottelussa Saksaa vastaan. Suomen Jääkiekkoliiton kuva-arkisto

Jääkiekon huipputurnaus World Cup pelataan syyskuussa Kanadan Torontossa.

Suomen joukkueen johtoryhmässä on mukana viisi henkilöä, jotka pelasivat World Cupissa, kun kyseinen turnaus oli kiekkokalenterissa edellisen kerran.

A-maajoukkueen GM Jere Lehtisen lisäksi mukana johtoryhmässä eri tehtävissä ovat Saku Koivu, Teemu Selänne, Kimmo Timonen ja Teppo Numminen.

Kahdesta edellisestä kerrasta poiketen World Cupissa ei ole nyt niin sanottua Euroopan lohkoa vaan koko turnaus pelataan Kanadassa.

Suomi esiintyy kotikaukalossaan Hartwall Arenassa harjoitusottelun merkeissä 8. syyskuuta. Seuraava harjoitusottelu on 10. syyskuuta Ruotsin Göteborgissa, ja kahden Ruotsia vastaan pelatun ottelun jälkeen ohjelmassa on vielä Washingtonissa Yhdysvaltoja vastaan pelattava ottelu.

GM Jere Lehtinen muistelee lämmöllä kahta edellistä World Cupia.

- Toinen alkulohko pelattiin kumpanakin vuonna Euroopassa, ja oli hieno pelata Suomessa muutama ottelu. Ne olivat huikeita otteluita.

Vuonna 1996 Suomi jäi mitalipelien ulkopuolelle, mutta kahdeksan vuotta myöhemmin Leijonat saalisti turnauksesta kakkossijan.

- Vuonna 2004 kohdattiin välierässä Yhdysvallat Minnesotassa, Lehtinen kertaa ottelua, jossa hänen ketjukaverinsa Saku Koivu iski voittomaalin viime minuuteilla.

- Finaali pelattiin Kanadaa vastaan Torontossa. Se kaupunki on jääkiekon Mekka, ja ottelu oli ikimuistoinen.

Suomi hävisi hienon taistelun jälkeen Kanadalle maalein 2-3. Uusia sankaritarinoita syntyy jälleen muutaman kuukauden kuluttua.   

- Tulevana syksynä pelaajille on jälleen tiedossa hieno kuukausi, Lehtinen päättää.