sunnuntai, 15 toukokuu 2016 08:52

Puolustajakonkari Kukkonen: "Hienoa nähdä, että nuoret ovat ylpeitä Leijona-paidasta"

Kirjoittanut Hinni Hirvonen
Lasse Kukkonen toimi Suomen kapteenina MM-kilpailujen kenraaliharjoituksessa Yhdysvaltoja vastaan. MM-kilpailuissa Kukkonen on Suomen varakapteeni. Lasse Kukkonen toimi Suomen kapteenina MM-kilpailujen kenraaliharjoituksessa Yhdysvaltoja vastaan. MM-kilpailuissa Kukkonen on Suomen varakapteeni. Pasi Mennander

Puolustaja Lasse Kukkonen kuuluu Leijonien kokeneimpaan kaartiin. Kukkonen debytoi Kärppien miesten joukkueessa kaudella 1999-2000, jolloin joukkue pelasi vielä I divisioonassa.

Oulusta tie vei rapakon taa Chicagoon. Blackhawksin lisäksi Kukkonen nähtiin NHL-jäillä Philadelphian paidassa.

Vuonna 2009 matka jatkui Venäjälle Avangard Omskiin, jota seurasi kaksi kautta Metallurg Magnitogorskin riveissä. Ruotsissa mies pyörähti kaudella 2012-2013 Röglen riveissä, kunnes palasi jälleen kärppäpaitaan.

Oululaispuolustaja on tuttu näky myös maajoukkueessa. Ennen miesten MM-kisadebyyttiään vuonna 2005 Kukkonen ehti pelata kaikissa nuorten ikäkausimaajoukkueissa.

- Tämä on aina erityinen asia, kun saa pelata Leijona-paita päällä MM-kisoissa. Hieno juttu, että pääsin taas mukaan, Kukkonen kommentoi.

Venäjän MM-kilpailut ovat Kukkoselle yhdeksännet miesten MM-kisat. MM-kisakonkari jaksaa

- Parasta MM-kisoissa on pelata yhdessä näiden jätkien kanssa. Tällä joukkueella on mahdollisuus menestyä ja tavoitella isoja unelmia.

MM-joukkueen 34-vuotias varakapteeni ottaa nuoret MM-debytantit avosylin vastaan. Erityisen mielissään Kukkonen on siitä, että niin moni nuori NHL-pelaajakin tulee MM-kisoihin mielellään.

- Hienoa nähdä, että tulee sitä seuraavaa uutta sukupolvea, jotka ovat ylpeitä Leijona-paidasta, Kukkonen kommentoi.

Tämän vuoden MM-ryhmästä Kukkonen, Sebastian Aho ja Mika Pyörälä edustavat Kärppiä. Lisäksi kuudella pelaajalla on kärppätaustaa. Kukkosen mukaan menestyksen ydin piilee juniorityössä.

- Se kuvastaa sitä, että seurassa tehdään hyvää juniorityötä. Oulussa on paljon hyviä juniorivalmentajia, jotka tekevät pitkää päivää poikien eteen. Pojat tekevät tietysti itse paljon ja heillä on haluja ja intohimoa pelata jääkiekkoa.

 

Viimeksi muutettu tiistai, 10 toukokuu 2016 10:12

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia