torstai, 05 marraskuu 2015 17:15

Venäjää vastaan torjuva Metsola: ”Kova ryhmä on kasassa”

Kirjoittanut
Juha Metsola kuvattuna tiistain harjoituksissa. Juha Metsola kuvattuna tiistain harjoituksissa. Suomen Jääkiekkoliitto

Tampereen Ilveksen kasvatti Juha Metsola debytoi A-maajoukkueessa kaudella 2012-2013, ja tuon jälkeen hän on päässyt mukaan kaksi kertaa.

Viime kaudella Metsola torjui yhden ottelun Karjala-turnauksessa, ja paikka Leijonien joukkueeseen aukesi myös tämän vuoden Karjala-turnaukseen.

Metsola, 26, on maaotteluiden määrällä mitattuna yksi Suomen joukkueen kokemattomimmista pelaajista, ja ikävuosillakin mitattuna hän on nuorimmasta päästä. Suomen joukkueen keski-ikä on 28 vuotta.

- Kova ryhmä on kasassa. Kyllä meidän vahvuuksia ovat yhteishenki ja se, että pelataan joukkueena meidän omaa peliä, Metsola tuumii.

- En ole seurannut muiden joukkueiden muodostumista, mutta sen tiedän, että kovat porukat on jokaisella. Kauden avausturnaus on tärkeä jokaiselle joukkueelle.

Metsola torjui kolme edellistä kautta Tapparan ykkösmaalivahtina, ja tamperelaisjoukkueen riveissä hän saavutti kolme SM-hopeaa. Täksi kaudeksi Metsola siirtyi KHL:ään Amur Habarovskin maalille.

- Ihan hyvin on kausi sujunut, kun tänne pääsin mukaan. Maajoukkuepelit olivat toiveissa ennen kautta, ja jo viime kaudella olin mukana Karjala-turnauksessa. Osasin nytkin odottaa kutsua, jos seurajoukkueessa pelit kulkevat hyvin.

Kaukana idässä lähellä Kiinan rajaa sijaitseva Amur voisi äkkiä tuntua paikkana oudolta tutun Tampereen jälkeen.

Metsola ei kuitenkaan asu ensimmäistä kertaa ulkomailla vaan hänellä on kokemusta toisesta ääripäästä, lännestä kausilta 2007-2009, jolloin hän torjui Pohjois-Amerikassa WHL-sarjassa.

- Kiina on aika lähellä, ja ei se Amur niin venäläinen paikka olekaan kuin mihin muuten on Venäjällä tottunut.

- Aasialaisia vaikutteita siinä kaupungissa on aika paljon. Olin kuullut kaupungista kaikenlaisia tarinoita, mutta ei siellä mitään ihmeellistä ole tapahtunut, Metsola päättää.

Suomen joukkueen kokoonpanon löydät täältä.