sunnuntai, 15 toukokuu 2011 14:10

Haastattelu: Tuomo Ruutu uransa kolmanteen arvokisafinaaliin

Kirjoittanut

MM_kotikisat_MM2012_Tuomo_Ruutu_023.jpg
Leijonat tavoittelee tänään illalla Suomen toista arvokisavoittoa, kun joukkue kohtaa MM-finaalissa Ruotsin. Kaikkiaan Suomi on pelannut arvokisojen loppuotteluissa seitsemän kertaa, mutta voittoja on toistaiseksi vain yksi. Tänään Leijonilla on mahdollisuus voittaa toinen maailmanmestaruus, ensimmäisestä on kulunut jo 16 vuotta.


Leijonien ykkösketjun laitahyökkääjä Tuomo Ruutu on saavuttanut urallaan neljä arvokisamitalia. Hänellä on MM-hopeaa Moskovasta (2007) ja –pronssia kaksin kappalein (2006, 2008). Lisäksi palkintokaapistya löytyy Vancouverin olympialaisten pronssi ja Ruutu kuului myös Suomen joukkueeseen vuoden 2004 maailmancupissa, jossa Leijonat hävisi finaalissa Kanadalle.

Nyt Ruutu valmistautuu uransa kolmanteen arvokisafinaaliin. Hän on joutunut nielemään tappion karvasta kalkkia kaksi kertaa, ja kolmas kerta ei kiinnosta tässä turnauksessa kuusi maalia laukonutta Ruutua.

- Meillä on ollut koko kisojen ajan hyvä meininki joukkueessa. Näin finaalin alla on pientä jännitystä, mutta niin pitää ollakin. Uskon finaalikokemuksista olevan hyötyä. Nyt tietää, että mahdollisuuksia turnausvoittoihin ei välttämättä tule montaa, ja jokainen kerta voi olla se viimeinen ja siksi voittoa haetaan kuin viimeistä päivää.

Ruutu sanoo luottavansa Leijonien peliin ja pelitapaan, kuten kaikki muutkin joukkueen pelaajat. Sitoutuminen ja oma tyyli ovat vankistaneet suomalaisten itseluottamusta.

- Olemme pelanneet samalla tavalla omalla tyylillämme riippumatta siitä, olemmeko olleet johdossa tai tappiolla. Samalla tavalla pitää pelata illallakin, mutta hieman pitää vielä parantaa. Ruotsia vastaan vaaditaan turnauksen paras peli.

Finaalivastustajaa Ruutu ei lähde analysoimaan. Suomen pitää pelata omilla vahvuuksillaan.

- En ole juurikaan nähnyt Ruotsin pelaavan, jotain koosteita on tullut katsottua. Meidän oma tekemisemme tulee ratkaisemaan lopputuloksen. Ruotsilla on nuori joukkue, mutta ei se vaikuta millään lailla. Hyvä joukkue se on, Ruutu sanoo.

 

 

Viimeksi muutettu keskiviikko, 03 lokakuu 2012 03:26

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia