maanantai, 09 toukokuu 2011 20:28

Leijonat nousi jälleen voittoon, Lassila maalilla maaginen - "Turha jättää Vehasta murhattavaksi"

Kirjoittanut

110509_HHOF_Lassila_Kukkonen_MatthewManor.jpg

Suomi toipui Venäjän vahvasta alusta ja nousi 3-2-voittoon jatkolohkon viimeisessä ottelussaan. Suomen joukkueen ja koko ottelun paras pelaaja oli maalivahti Teemu Lassila, joka sai pikakomennuksen maalille reilun neljän minuutin pelin jälkeen.


- Alussa olimme jostain syystä vähän pelokkaita, pelasimme arkaa peliä. Emme antaneet Petri Vehaselle saumoja maalin suulla. Sen jälkeen Lassila pelasi jäätävän ottelun, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertasi ottelun alun tapahtumia YLE Urheilun haastattelussa heti pelin jälkeen.

Venäjä karkasi kahden maalin johtoon reilun neljän minuutin pelin jälkeen. Maalien välillä oli vain 11 sekuntia.

Jalosen mukaan kahden pikamaalin jälkeen oli selvää, että maalivahtia kannattaa vaihtaa. Petri Vehanen otettiin maalilta ajassa 4.37 ja Teemu Lassila luisteli tilalle.

- Se oli ihan selvä juttu. Emme voineet jättää Vehasta tuollaiseen tilanteeseen, hän pelaa kuitenkin seuraavan pelin, oli turha jättää häntä murhattavaksi. Laitettiin Lassila maaliin ja hän pelasi loistavasti, Jalonen sanoi YLE Urheilulle.

Avauserän toisella puolikkaalla Suomi otti vielä kolme jäähyä, mutta niistä selvittiin ilman takaiskuja.

- Ekan erän jäähyt tavallaan auttoivat meitä pääsemään peliin mukaan. Aloimme taistella, yrittää, blokata laukauksia. Toinen erä oli erittäin hyvä meiltä, varsinkin tasakentin. Kolmas kävi kyllä vähän jalkoihin, se on pakko myöntää, mutta Lassila oli mies paikallaan.

Suomi nousi Venäjän rinnalle toisessa erässä Mikko Koivun ja Janne Niskalan maaleilla. Kolmas erä oli maaliton, samoin jatkoaika, mutta voittomaalikilpailussa Suomi oli parempi. Jarkko Immonen ja Mikko Koivu onnistuivat, ja kun Lassila lannisti venäläisten yritykset, Suomi otti ottelusta kaksi pistettä.

- Ei ollut eka kerta kun tulimme kahden maalin takaa rinnalle ja ohi tässä turnauksessa. Ja voi olla, että tarvitsee vielä jossain vaiheessa tulla ehkä uudelleenkin. Joukkue on näyttänyt, että luonnetta ja sisua löytyy, periksi ei anneta, ja loppuun asti pelataan. Se on loistojuttu, Jalonen sanoi.

Suomi on turnauksessa osoittanut olevansa varsinainen comeback-joukkue, tappioasemista on noustu rinnalle ja ohi jo neljä kertaa.

- Rohkeus tulee voittojen kautta ja uskon, että seuraavassa pelissä olemme parempia alusta asti, Jalonen sanoi YLE Urheilulle.

- Pitää vain rohkeammin uskaltaa pelata heti alusta, heittäytyä peliin ja keskittyä hetkeen. Kolmannet erät ovat olleet meillä hyviä, ja nyt oli toinenkin. Ottelun alku oli vähän nihkeämpi. Pyritään parantamaan seuraavassa ottelussa.

Kuvia ottelusta löytyy täältä

Viimeksi muutettu keskiviikko, 03 lokakuu 2012 03:26

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia