keskiviikko, 04 toukokuu 2011 14:03

Haastattelu: Leijonien paras pistemies Jarkko Immonen kehuu ketjukavereitaan

Kirjoittanut

Immonen_Jarkko_Leijonat_2010.jpg

Päättyneellä kaudella KHL-liigaa Ak Bars Kazanin joukkueessa pelannut keskushyökkääjä Jarkko Immonen on toistaiseksi Suomen paras pistemies Slovakian MM-kisoissa. Hänellä on koossa neljä (3+1) tehopistettä kahden ottelun jälkeen.


Huhtikuussa 29 vuotta täyttänyt Immonen pelaa Slovakiassa uransa kolmatta MM-turnausta. Hän edusti Suomea myös kahtena edellisenä keväänä.

Tämänkertaista leijonaryhmää Immonen pitää tasapainoisena.

- Koossa on hyvä ja kokenut joukkue, mutta kuitenkaan vanha. Ryhmä on tasapainoinen ja monipuolinen, ja siitä sopivasti löytyy taitoa, fyysisyyttä ja muuta erikoisosaamista, Immonen kertoi.

Hän on johtanut Suomen tehokkainta ketjua, jonka laidoilla Janne Pesonen ja Mikael Granlund ovat tuoneet oman panoksensa. Pesonen on Immoselle tuttu pelikaveri, mutta Granlund oli täysin uusi tuttavuus.

- En ollut koskaan nähnyt Miken pelaavan. Tietysti olin kuullut hänestä paljon ja tiesin, että erinomaisesta pelimiehestä on kyse. Ketjun peli on toiminut, mutta niinhän sen pitääkin, kun laidoilla on tuollainen määrä taitoa ja osaamista.

Immonen odottaa illan Tshekki-ottelusta erilaista kuin mitä kamppailut Tanskaa ja Latviaa vastaan olivat.

- Tshekki on aina hyvä ja taitava vastustaja. Lähtökohta on se, että nyt tulee enemmän tilanteita omaan päähän ja meille puolestaan tarjoutuu tilaisuuksia teräviin vastahyökkäyksiin. Se on hyvä asia, sillä on välillä puuduttavaa pelata sellaista joukkuetta vastaan, jolla on aina viisi pelaajaa valmiina puolustamassa.

Ottelun panoksena on alkulohkon voitto ja lisäpisteiden saaminen jatkolohkoon. Kamppailu alkaa kello 21.15 Suomen aikaa.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 03 lokakuu 2012 03:27

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia