sunnuntai, 14 marraskuu 2010 19:19

Jättilahjoitus - Jopa 300 perheelle tukea jääkiekkoharrastukseen

Kirjoittanut

Suomen Jääkiekkoliitto sai Karjala-turnauksen sunnuntain Ruotsi-pelin yhteydessä 460 000 euron lahjoituksen, joka on määrä käyttää kuudessa vuodessa vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastuksen tukemiseen. Lahjoituksen takana on Jääkiekon Tuki ry -yhdistys, jonka toiminta loppuu ja varat lahjoitetaan Olli Pulkkasen muistorahaston kautta Jääkiekkoliitolle.


Varojen ja niiden tuoton käyttö kuudessa vuodessa mahdollistaa jopa 300 perheen tukemisen kausittain. Jääkiekkoliitossa valmistellaan parhaillaan prosessia, jotta perheet voivat seurojen kautta hakea tukea erikseen määriteltävän aikataulun mukaan.

Jääkiekkoliitto ottaa lisäksi vastaa lahjoituksia ulkopuolisilta tahoilta, niin yksityishenkilöt kuin yritykset saavat halutessaan kantaa kortensa kekoon vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastuksen puolesta.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola pitää rahaston perustamista merkittävänä asiana niin jääkiekolle kuin suomalaisten liikuntaharrastamiselle yleensä.

– Kaikilla perheillä ei yksinkertaisesti ole mahdollista maksaa lajista aiheutuvia kustannuksia. Jääkiekon lisäksi varojen vähäisyys vaikuttaa helposti myös muun liikunnan harrastamisen määrään, mikä taas on koko yhteiskunnan ongelma. Jos ulkopuolisia lahjoituksia saadaan tarpeeksi, voidaan tukea tarjota myös ensimmäisen kuuden vuoden jälkeen ja näin saada entistä enemmän perheitä tuen piiriin.

Jääkiekon Tuki ry on vuonna 1971 perustettu yhdistys, jonka tehtävänä on tukea aatteellisesti ja taloudellisesti suomalaista jääkiekkoilun harrastustoimintaa, toimia vammautuneiden tai muutoin sairastuneiden urheilijoiden sosiaalisen aseman, elämänlaadun ja hoitomahdollisuuksien parantamiseksi samoin kuin heidän henkisen ja terveydellisen kunnon ylläpitämiseksi. Yhdistyksen toiminnan nyt loppuessa varat siirretään edesmenneen puheenjohtajan Olli Pulkkasen muistorahastoon ja tätä kautta Jääkiekkoliitolle.

Olet nyt

Lisätietoa

Lisätietoa Jääkiekkoliiton tukiprosesseista jääkiekkoa harrastavien lasten ja nuorten perheille löydät täältä.

Etsi sivustolta