Leijonat.fi

     

Kultakevään jälkeen

Harry Bogomoloff on pitkän linjan jääkiekkovaikuttaja ja lajin harrastaja. Harry Bogomoloff on pitkän linjan jääkiekkovaikuttaja ja lajin harrastaja.

Olipa aikamoinen lätkäkevät. Menestys korostuu vielä voimakkaammin kun tiedämme, kuinka vaikeaa kansainvälisissä mittelöissä pärjääminen on.


Koska en tiedä niin luulen, että kiekkomenestyksen takana ovat ainakin seuraavat tekijät: hyvät olosuhteet, taitoihin panostaminen ja Suomi-kiekon strategia. Valmennuksen taso on junnupuolella noussut kohisten ja se näkyy kansainvälisessä kilpailussa.

CHL on jo hyvässä vauhdissa. Panin merkille, että nyt jäänpintamainokset ovat ne samat joita halleissa muutenkin on. Järkevää, sillä jäämainosten vaihtaminen vie aikaa ja maksaa aivan kohtuuttomasti.

Liiga alkaa tavanomaisin suosikkiveikkauksin. Kevään play-offeihin on tavattoman pitkä matka - itse olisin valmis aloittamaan sarjan myöhemmin ja vähentämään pelien määrää. Liigassa varmasti kuitenkin tiedetään, mitä tehdään.

Siitä tulikin aasinsilta seuraavaan aiheeseen: johdon osaaminen. Meillä on ollut taito ja tuuri saada liiton ja seurojen johtoon osaavaa väkeä. Kun on taitava johto niin seuraavatkin portaat ovat yleensä kunnossa. Tämä ei ole itsestäänselvyys urheilussa sen enmpää kuin muissakaan organisaatioissa.

Itselläni tämä on viimeinen syksy jääkiekkoliiton hallituksessa. Ikäpykäläkin jo estää uudelleen valinnan loppusyksystä. Kaikki muuthan sieltä jo ovatkin vaihtuneet aikanani, moneenkin kertaan. Hallituksessa tulee täyteen 21 vuotta, poistun kiitollisena vähän sivummalle.

Olen ollut lajin parissa noin 65 vuotta ja matka jatkuu. Edelleen käyn pelejä viheltämässä ja sitten muiden ukkojen kanssa höntsäämässä useita kertoja viikossa. Vedän luistimet jalkaan noin 250-300 kertaa kaudessa. Luistelu on siitä hyvä, ettei se juurikaan rasita niveliä – terveenä on saatu olla.

Lopuksi lajillemme tärkeään asiaan. Muistakaa seurustella ahkerasti kuntanne päättäjien kanssa sillä heidän tuella on suuri merkitys olosuhteiden ja urheilun yleisen tukemisen kannalta. Muistakaa myös poikien ja tyttöjen, miesten ja naisten tasa-arvon kunnioittaminen ja edistaminen joka päivä myös kiekkoperheessä. Maantieteellinen edustavuus eri elimissämme on itsestäänselvyys.

Toivottavasti saamme tälläkin kaudella nauttia kaikkien maajoukkueidemme menestyksestä.
Harry Bogomoloff


 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: